Jdi na obsah Jdi na menu
 


Body v utkání s Havlíčkovou Borovou zůstaly doma

Do utkání s tradičním rivalem jsme nastoupili v silné sestavě, chyběli pouze zraněný Martin Pátek a Honza Pleskač, dále na utkání nebyl přítomen trenér Martin Ptáčník, který si užíval prodloužený víkend v Krkonoších.

Do utkání jsme vstoupili pravou nohou, když hned v první minutě kopal Luboš Sobotka roh z levé strany a posadil ho přesně na hlavu trestuhodně neobsazeného Petra Rakušan, který vstřelil svůj první soutěžní gól za Českou Bělou. Hra se postupně vyrovnala a Borová nám byla důstojným soupeřem. Za nás mohl zvýšit vedení Martin Klimeš, který postupoval z pravé strany, branku ale netrefil. A tak se Borová dočkala vyrovnání, když rozehráli trestný kop z pravé strany po zemi do šestnáctky a jejich hráč z druhé vlny prostřelil se štěstím chumel hráčů před bránou. A zanedlouho měla Borová další dobrou šanci, ale tu jsme se štěstím odvrátili. Po půlhodině se nám podařilo strhnout vedení na naši stranu, když se po pěkné akci Marka Pleskače dostal ke střele Petr Rakušan. Jeho střelu brankář hostů ještě vyrazil, ale k vyraženému míči se jako první dostal Vláďa Pleskač a dokázal podél bližší tyče míč procedit do branky. Dále obě mužstva hrála celkem svižný fotbal a občas byly k vidění i povedené kombinace. Do konce poločasu však už další branka nepadla.

Po přestávce se nám podařilo zvýšit vedení, když po pravém křídle utekl Martin Klimeš a jeho přízemní centr uklidil do sítě Petr Rakušan. Hosté ale bojovali dále a po faulu na jejich hráče ve vápně rozhodčí pískal penaltu. Tu šel kopat sám faulovaný hráč a potvrdil pověru, že ten kdo je faulován, nemá kopat penaltu a trefil pouze venkovní stranu tyče naší brány. I my jsme měli dobré šance na navýšení náskoku, ale Zdeňka Bence vychytal brankář Borové a Luboš Sobotka mířil z trestného kopu pouze do tyče branky. Na konci zápasu šel sám na brankáře střídající Vašek Brožek, ale i jeho brankář hostů vychytal. A tak jsme dotáhli zápas k vítěznému konci a připsali si další cenné 3 body.

Hodnocení vedoucího mužstva: Jsem rád, že jsme dnešní utkání zvládli a připsali si "povinné" domácí vítězství. A myslím, že i diváci viděli poměrně pěkné a zajímavé utkání bez zbytečných řečí a zákeřných faulů. V minulém ročníku jsme s Borovou oba zápasy prohráli, tak teď jsme jim to alespoň trochu vrátili.

Teď nás čeká těžká série dvou venkovních utkání a doufám, že hráčům vydrží forma a příští týden z Pohledu také neodjedeme s prázdnou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář