Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestu za postupem jsme završili vítězstvím v Libici

1. 6. 2013

Zápas se hrál za vytrvalého deště na podmáčeném terénu a nastoupili jsme do něho bez vykartovaného Michala Pechy, kterého nahradil po dlouhé době hrající Pavel Rosický a řekl bych, že ho nahradil velmi dobře. Od začátku se hrál dosti vyrovnaný fotbal. První jsme zahrozili my, ale střelu Romana Zemana z hranice vápna domácí brankář chytil. Potom udeřilo na druhé straně a po chybě obrany vstřelil první gól zblízka domácí Halama. Vyrovnání přišlo po pěkné akci Radka Klementa, který na levé straně udělal domácího obránce, postupoval z úhlu na bránu a lobem přehodil brankáře (dle svého vyjádření to takto chtěl udělat, tak mu budeme věřit). Do vedení jsme šli po rohovém kopu Romana Zemana, který se snesl přesně na hlavu Romana Hospodky a ten trefil horní roh branky domácích. Domácí dokázali ještě do přestávky vyrovnat, když se krásně asi ze 20 metrů trefil Šír a míč se angličanem odrazil od břevna v levém růžku do branky. To byl opravdu gól, který se povede 1x za život a je škoda, že to někdo nenatočil.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji, ale první velkou šanci si vytvořili domácí, kterým byl po hlavičce jejich útočníka upřen zřejmě regulérní gól, když míč dle vyjádření diváků překročil celým objemem brankovou čáru (pozn. já jsem to z poloviny hřiště těžko mohl posoudit, ale nemám důvod tomu nevěřit, obzvlášť když to tvrdili diváci domácí, ale i naši). Do vedení jsme tak šli my, když rohový kop Romana Zemana hlavičkoval domácí hráč neomylně do vlastní brány. Náš náskok poté navýšil po nejhezčí akci zápasu na jeden dotek po přihrávce Standy Harvalíka Radek Klement. A když se z úhlu po chybě domácího brankáře trefil Martin Pátek, mohli jsme závěr zápasu dohrát bez větších nervů a nechat si zahrát i náhradníky. Domácí ještě stačili kosmeticky upravit výsledek na 3:5, když míč dorazil hlavou do sítě hráč Halama. Ale žádné větší drama se už nekonalo a tak jsme mohli po ukončení zápasu oslavit postup do III. třídy.  

Trenér Petr Veselka: "Poslední tři zápasy nám ukázaly, jak těžké je udělat poslední krok. Hráči to mají v hlavách a svazuje jim to nohy. Přesto zápas v Libici hodnotím pozitivně. Střídali jsme tam dobré momenty s horšími, ale celkově jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že se nám podařilo postoupit už nyní a poslední tři zápasy si můžeme užívat a hrát bez stresu. Rád bych se dostal v tabulce na 55 bodů."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář