Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do jarní části jsme vstoupili výhrou ve Veselém Žďáru

1. 4. 2018

K premiérovému utkání ve Veselém Žďáru, které se hrálo za nepříjemného studeného větru jsme nastoupili s následujícími změnami: do týmu přišli záložníci Petr Machek, Honza Beránek a útočník David Šimek. Naopak do Ždírce se vrátil Jakub Tlustý, činnost přerušili David Šumpich a Petr Rakušan (Šíma). Po zranění achilovky vynechá jarní část kapitán Martin Pátek a nenastoupili ani zranění Luboš Sobotka a Martin Šumpich.

Ze začátku zápasu měli navrch domácí, na kterých byla znát větší sehranost a zejména zásluhou kapitána Petra Kubáta nás ve středu hřiště přehrávali. Ale tato převaha končila před naší šestnáctkou, dále už moc nebezpeční nebyli. Přesto se do jedné dobré šance dostali, ale jediného vážnějšího zaváhání naší obrany využít nedokázali. My jsme kontrovali brejkem Davida Šimka, ale jeho střela šla mimo. I do další dobré šance se dostal tento hráč, ale ani hlavou bránu netrefil. Po půlhodině se nám povedl pěkně sehraný brejk a po třech nahrávkách postupoval sám z levé strany na bránu Marek Pleskač a trefil se přesně k tyči. Domácí se dále snažili hrát aktivně a jednou musel nebezpečný centr směřující do brány vyrazit Pavel Losenický. Zanedlouho po další dobré kombinaci se dostal k zakončení Martin Gron, ale z bezprostřední blízkosti brankáře nepřekonal. Následný roh Jirka Štefáček přetáhnul na zadní tyč a tam se z voleje trefil Roman Hospodka a propálil vše, co mu stálo v cestě. Před přestávkou měli výhodu přímého kopu z dobré vzdálenosti domácí, ale střela Petra Kubáta šla těsně nad. A tak jsme šli do kabin s vedením o dvě branky.

Druhý poločas začal stejně jako první, domácí byli více na míči, ale jejich převaha končila u šestnáctky, tam už se zásluhou naší dobré defenzivní činnosti dostat nedokázali. A naopak my jsme navýšili vedení, když dostal na pravou stranu přesnou přihrávku Martin Klimeš a jeho centr poslal hlavou do brány neobsazený Marek Pleskač. Poslední gól padnul po pěkné akci Honzy Beránka, který prošel středem do vápna a po jeho přihrávce střílel do prázdné brány Martin Gron. Domácí se k jediné vážnější střele druhého poločasu dostali až v závěru, ale pokus Petra Kubáta z přímého kopu vyrazil náš brankář. A tak jsme si připsali výrazné vítězství a navíc i s čistým kontem.

Hodnocení vedoucího mužstva: ​Byl jsem docela zvědavý, jak si docela obměněný tým sedne, ale zdá se, že solidní výsledky z přípravy (vítězství nad Vískou z OP 2:0 a těsná porážka 2:3 s B třídním Ždírcem) nejsou náhoda. Domácí se snažili hrát kombinační fotbal a celý zápas se obešel bez tvrdých zákroků a to nám docela vyhovovalo. Samozřejmě ve středu pole byla znát absence Luboše Sobotky, ale i s tím jsme si dokázali poradit. A na rozdíl od domácích jsme si dokázali šance vytvořit a využít a připravili jim první domácí porážku v ročníku ( na podzim všechny svoje domácí zápasy vyhráli). Bodově jsme se tím dotáhli na 3. Novou Ves a ta je před námi už jenom na skóre. Za týden hostíme doma nováčka z Kamenné Lhoty a vypadá to, že by i počasí mělo konečně být jarní. Tak doufám, že opět zabereme a body z venku potvrdíme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář