Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí zápas s Veselým Žďárem jsme naprosto ovládli

12. 8. 2017

Utkání se hrálo za pro fotbal celkem příznivé teploty, pouze hřiště bylo po pátečních bouřkách docela podmáčené. My jsme nastoupili ve velmi dobré sestavě s cílem potvrdit dobrý vstup do soutěže v Sobíňově.

Veselý Žďár v minulém kole vysoko porazil Věžnici a od začátku se prezentoval jako mužstvo, které chce hrát kombinační fotbal. První desetiminutovka byla docela vyrovnaná a každý tým si vypracoval jednu šanci, hosté v ní naši branku minuli, dobrou střelu Jakuba Tlustého naopak vyrazil jejich brankář. Ale po 12 minutách se pěkně po levém křídle uvolnil Luboš Sobotka a jeho zpětnou přihrávku přetavil David Šumpich ve svůj první gól v našich barvách. Zanedlouho hosté kopali roh z pravé strany a Roman Hospodka hlavou nabil míč na malé vápno hráči Veselého Žďáru, ale ten trestuhodně minul bránu. Ve 22. minutě dostal přihrávku mezi obránce neobsazený Marek Pleskač a měl fůru času namířit svoji střelu přesně k tyči. Po této brance se naši hráči uklidnili a zbytek poločasu připomínal spíše exhibici plnou pěkných kombinačních akcí. Ale co se týká zakončení, ujala se až kombinace na jeden dotyk, na konci které zvyšoval na 3:0 Jakub Tlustý. Do poločasu jsme ještě přidali další branku, když si těsně před pauzou hezký centr Luboše Sobotky z pravé strany srazil do brány hráč hostů.

I ve druhém poločase jsme měli podstatně více ze hry, na hře hostů bylo sympatické, že se snažili vstřelit alespoň čestný gól a neuchylovali se k nějakým tvrdým zákrokům pramenícím z frustrace. Ve velké šanci se ocitl Mára Pleskač, ale jeho pěknou střelu dokázal brankář vyrazit na tyč. Po 10 minutách zadáci hostů vyrobili velkou chybu a doslova nám před bránu míč namazali. První dvě střely ještě brankář vyrazil, ale třetí dorážku namířil Marek Pleskač přesně do šibenice. Poté se dostali na hřiště i střídající hráči a ani oni nezaostali za výkonem svých předchůdců. Ale už jsme akce dost zbytečně přehrávali a většina jich skončila ve ztracenu. Hosté se stále snažili hrát dopředu, ale naše obrana v čele s brankářem působila velmi klidně a soustředěně a do žádné vyložené šance je nepustila. A minutu před koncem se nám vydařila další kombinace a šestý gól vstřelil prudkou střelou z levé strany střídající Petr Rakušan.

​Hodnocení vedoucího mužstva: ​Dnešní utkání se nám velmi povedlo a výsledek zcela odpovídá obrazu hry. Dokonce bych řekl, že to mohlo být i více. Spolehlivý brankář, velmi dobrá obrana a nápadité kombinace, myslím, že dnes si to i diváci museli užít. Je hezké se dívat na tabulku, kde se vyhříváme na čele, ale jsou to jen dvě kola a byla by velká chyba mít nos nahoře. Příští týden jedeme do Kamenné Lhoty a už jen termín utkání v neděli dopoledne je dost nepříjemný. Kromě toho pochybuji, že se domácí budou s námi snažit hrát otevřený fotbal a o to to bude těžší. Doufám, že odjedeme v kvalitní sestavě a že se hráči i s těmito překážkami dokáží srovnat a prodloužit naší sérii.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář