Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části 2015

8. 11. 2015

V minulé sezóně jsme zachránili III. třídu jen s odřenýma ušima, tak jsem doufal, že tým posílíme, abychom se letos podobných problémů vyvarovali. Bohužel osud chtěl jinak a před začátkem podzimu nás opustilo několik opor z jarního kádru. Odešli Lukáš Souček (hostování Lipnice), Jirka Zvolánek (hostování Lučice), Lukáš Béna (neprodlouženo hostování z Chotěboře) a Martin Ondráček (neprodlouženo hostování ze Ždírce n./D.). Naopak dále u nás hostovali Pavel Losenický ze Ždírce n./D. a Radek Klement z Havlíčkovy Borové  a nově na hostování přišel Jan Pleskač z Chotěboře (ale ten toho za podzim mnoho nenahrál). Ani žádný z našich hráčů na hostování se nevrátil, tak jsme do soutěže vstupovali s velmi úzkým kádrem.

To se projevilo hned v úvodním utkání ve Hněvkovicích, které se hrálo v úmorném vedru a my měli na lavičce jen jednoho hráče. Nelze se divit, že hned v tomto utkání jsme inkasovali největší počet gólů a připsali si největší porážku sezóny (2:5). V dalším utkání, které se hrálo doma už to bylo s kádrem trochu lepší a my si připsali ve vyrovnaném zápase první vítězství. Bohužel v dalším utkání v Malči jsme hráli opět jen ve dvanácti a když se nám zranili dva hráči, měli jsme problém. Přesto jsme si měli odvézt bod, o který nás zcela nestoudně obral rozhodčí (?) Bohuněk neuznáním regulérního gólu v 90.minutě. Po tomto zápase jsme se rozhodli, že takto to dále nejde a do příštího zápasu jsme na hostování získali Václava Brožka (Hlinsko) a Zdeňka Bence (Havlíčkova Borová). V pouťovém utkání jsme s nezbytnou dávkou štěstí porazili Sobíňov a tímto utkáním začala naše série 8 utkání bez prohry (5 vítězství a 3 remízy). V tomto období se nám dařilo především v defenzívě, ale kromě utkání v Keřkově jsme vždycky i nějaké branky vstřelili. Na konci podzimu už nám začaly docházet síly, což se projevilo už v zápase s Lípou B. A poté následovala porážka v Nové Vsi u Světlé a domácí ztráta s Dolním Městem. Tak jsme nakonec zakončili podzim na 5. místě tabulky se ziskem 22 bodů, čímž jsme o bod překonali rekord z předminulé sezóny. Pokud se podíváme na tabulku pravdy (+/- body), tam jsme dokonce na 4. místě.

Tak nás čeká poměrně klidná zimní přestávka, ale není možno usnout na vavřínech, ono stačí jedna špatná jarní série a vše může být jinak, k jisté záchraně ještě tak 10 - 12 bodů potřebujeme. Během podzimu nám docela dobře fungovala obrana, pokud odečteme první zápas ve Hněvkovicích, tak ve zbývajících utkáních máme průměr jeden obdržený gól na zápas, což je velmi solidní. Horší je to se střílením gólů, od dob Lukáše Součka před zraněním nebo Davida Břízy nám opravdový střelec chybí. Zpočátku sezóny se zdálo, že by tuto roli mohl převzít Marek Pleskač, ale ten se pak zarazil na 5 gólech a konec už mu moc nevyšel. Nakonec ho ještě dotáhl Martin Pátek, ale co si budeme říkat, 5 gólů ve 13 zápasech, to zas až tak velká střelecká sláva není. Tak teď si trochu odpočineme a pak začneme s tréninkem a uvidíme s jakým kádrem budeme na jaře bojovat.

Teď bych se ještě rád zamyslel nad situací v naší soutěži. V čele je celkem suverénně Chotěboř C a odvážím se říct, že pokud bude chtít a nasazovat na III. třídu vysoce nadstandartní hráče (Novák, Doležal apod.), tak jí těžko někdo postup vezme. Zajímavější situace by byla, kdyby z I.B třídy do okresu nikdo nesestupoval (zatím je tam z okresu namočena jenom Lípa a myslím, že by to mohla zachránit). To by pak postupovaly 2 týmy a to by pak mohl být zajímavý souboj mezi Keřkovem a Hněvkovicemi. Oba mají dobré týmy, ale kdybych si měl vsadit, tak bych asi zvolil Keřkov, přece jen mají víc zkušeností. Zajímavá situace je na konci, překvapila mě Leština B, konec jí hrubě nevyšel a nabrali celkem ztrátu. Přesto si myslím, že ještě zdaleka není rozhodnuto. Naopak si myslím, že těžké jaro čeká Maleč, která všechny body získala doma a na jaře hraje doma jen 6 zápasů. A za sebou má tři B týmy, které mohou v důležitých zápasech posílit. Prostě jaro bude docela zajímavé.

Na závěr bych rád poděkoval všem hráčům a funkcionářům, kteří se o fotbal u nás starají a popřál jim, ať si do konce roku od fotbalu pořádně odpočinou a naberou především psychické síly do jarní části.   Fotbalu zdar !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář