Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části 2017

15. 11. 2017

Pomalu se začíná stávat tradicí, že naše účast v podzimní části připomíná houpačku. Sezónu s pohodovým ziskem bodů nad 20 střídá jiná, kdy je bodů jen kolem 15. Tentokrát se nám povedl ten lepší podzim a se ziskem 23 bodů jsme o 1 bod překonali nejlepší výsledek ve III. třídě. Ale mám v sobě takový vnitřní pocit, že to mohlo být ještě lepší. Nelze opomenout, že po minulé sezóně postoupily vlastně všechny 4 týmy, které byly v tabulce nad námi. Na druhou stranu k nám přibyla kvalitní mužstva Ledče B a Chotěboře C. A ty jsou také podle očekávání na čele tabulky. Nám se podařilo udržet kádr z minulé sezóny, když pouze Radka Klementa (Cícu) nahradil navrátilec z Rozsochatce David Šumpich. V průběhu podzimu se ještě vrátil Martin Gron. Naopak Vláďa Pleskač dal přednost ragby a za podzim odehrál pouze 2 zápasy. Tudíž se dá říct, že kvalita se nesnížila a ještě se nám podařilo sehnat druhého brankáře a Jarda Přibyl příjemně překvapil. 

První 3 zápasy jsme vyhráli a se skórem 10:0 jsme byli na čele tabulky. Poté jsme sice v pouťovém zápase podlehli Habrům B, ale výkon obzvláště ve druhém poločase nebyl špatný, dojeli jsme pouze na zahazování šancí. Na vítěznou vlnu jsme se vrátili vysokým vítězstvím v Leštině a poté jsme v našem nejlepším zápase připravili jedinou porážku vedoucímu týmu Ledče B. Další zápas v Borové jsme bohužel v silné sestavě nezvládli a od toho utkání jsme začali řešit problémy se sestavou. Hned v dalším zápase s Rozsochatcem B se nám úplně rozsypala obrana (a chybělo i mnoho dalších opor) a výsledkem byl domácí debakl. Ani potom jsme nebyli v úplně optimálních sestavách, ale i tak jsme přivezli 4 body z Věžnice a Lípy. S neoblíbeným soupeřem z Nové Vsi u Světlé jsme doma jenom remízovali, ale napravili jsme to bodovým importem ze Šlapanova. Poslední zápas jsme bohužel kvůli nezpůsobilému hřišti museli odložit a vyměnit si pořadatelství s Chotěboří C.Řekl bych, že tato změna pomohla spíše jim a my jsme podzim zakončili porážkou.

Nakonec jsme skončili na 4. místě tabulky se ziskem 23 bodů. V tabulce pravdy jsme na tom ještě lépe (2. místo za Ledčí), protože jsme doma hráli jen 5 utkání ze 13. Těžko lze nyní předpovědět, kolik mužstev bude sestupovat, ale vzhledem k situaci v I.B třídě, kde má Staré Ransko pouze 4 body, tak bych řekl, že by to mohly být 2 - 3 týmy. Ale to je pouze teorie, víme jak s tím na konci jara zamíchaly odhlašující se týmy. Doufám, že letos bude situace alespoň trochu přehlednější a nás bude čekat jaro bez velkých nervů. Náš bodový základ je solidní a pokud hráči udrží partu a v zimě solidně potrénují, tak by to mělo být v pohodě a naopak třeba budeme ještě schopni zamíchat pořadím na čele. Postup do okresu není pro letošek bezpodmínečným cílem, ale na druhou stranu být na špičce je docela příjemné.

 Jinak nám s vyjímkou  zápasu s Rozsochatcem B dobře fungovala obrana a nakonec jsme se 20 góly skončili na 3. místě. Opět tradičně horší to bylo se střílením gólů, těch jsme dali 29 a to stačilo pouze na 7.-8. místo. Nejlepším střelcem se stal Marek Pleskač s 5 góly, což ve 13 zápasech není moc. 

Teď bych se ještě rád zamyslel nad situací v naší soutěži. V čele jsou týmy Ledče nad Sázavou B a Chotěboře C. Pochybuji, že by Chotěboř po loňském dobrovolném sestupu opět chtěla postoupit do okresu. Naopak myslím, že Ledeč chtít bude a pochybuji, že se jí to nepodaří. Jestli bude postupovat ještě nějaký další tým, to se nedá teď vůbec předpovědět. Naopak tabulku s bodovým odstupem uzavírají Věžnice B, Sobíňov, Kamenná Lhota a Leština B. Tyto týmy si to s největší pravděpodobností rozdají o sestup. Mě osobně by docela mrzelo, kdyby to odnesl Sobíňov, ale tam podle mého názoru bude hodně záležet, v jaké sestavě se budou scházet. 

Co se týká mládežnických mužstev, tak ta po spojení s Pohledem a Dlouhou Vsí sbírají zkušenosti v I. třídách a i když výsledky nejsou vždy úplně nejlepší, tak posun je určitě znát a doufám, že po zimní přípravě se rozdíl mezi nimi a ostatními ještě zmenší a na jaře to bude lepší.

Na závěr bych rád tradičně poděkoval všem hráčům  a funkcionářům, kteří se o fotbal u nás starají a popřál jim, ať si do konce roku od fotbalu pořádně odpočinou a naberou především psychické síly do jarní části.   Fotbalu zdar !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Záchrana Sobíňova

(Onder, 1. 12. 2017 13:47)

Děkujeme za důvěru, snad kvalitně potrénujeme a na jaře se budeme scházet lépe než na podzim a soutěž zachráníme. Hodně štěstí na jaře i vám.