Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části ročníku 2019/2020

10. 11. 2019

Historicky první sezónu v OP jsme zahájili v podstatě téměř se stejným kádrem, se kterým jsme končili loňskou postupovou sezónu. V průběhu soutěže nás posílil po dvou letech navrátilec Radek Klement. Ten se ale při zápase v Dlouhé Vsi zranil a pak už nehrál. Dále nás během podzimu posílil brankář Honza Šrámek a byla to opravdu řádná posila. Z dorostu byl přeřazen Vojta Dospěl a v posledním zápase v Ledči nastoupili další mladí hráči Filip Lébl a David Jaroš. Pár zápasů před koncem se k mužstvu připojil navrátilec z Kanady Petr Machek. Naopak do Havlíčkovy Borové B přestoupil málo vytížený Michal Semerád.

Bohužel hned ve druhém zápase se nám zranil kapitán Luboš Sobotka (třísla) a pak už nastoupil jen v Habrech, kde to zkusil, ale zjistil, že to opravdu nejde. Díky zranění na podzim neodehráli ani minutu Roman Hospodka (koleno) a Jakub Kasal (lýtko). V průběhu podzimu se zranili ještě Radek Klement (koleno), Tomáš Kohout (rameno) a Pavel Kocián (třísla). Když se k tomu připočtou běžná onemocnění a pracovní povinnosti, tak jsme i přes velmi široký kádr leckdy měli se sestavou problémy (hlavně v posledním utkání).

První zápas s Novou Vsí jsme po obratu vyhráli ale poté přišly 2 porážky, z nichž zvláště domácí pouťová porážka se Starým Ranskem mrzela. Potom přišla série 3 remíz, přičemž zvlášť remízu ve Šlapanově, kde jsme byli lepším týmem považuji za ztrátu. V dalších dvou kolech jsme narazili na favority  Herálec a Habry a po dvou porážkách jsme se propadli na samotný konec tabulky. V dalším utkání jsme překvapili v Dlouhé Vsi a na toto vítězství jsme dokázali navázat dalšími dvěma výhrami. Na závěr podzimu následovaly 2 porážky, z nichž obzvlášť domácí prohra s Dolním Městem mrzí.

Nakonec jsme skončili na 11. místě tabulky se ziskem 15 bodů a náskokem 6 bodů na poslední Golčův Jeníkov a 5 na předposlední Šlapanov. V této chvíli těžko říct, kolik mužstev bude sestupovat, ale při pohledu na rozhodující soutěže (Fortuna - Národní liga, Divize D a I.B třída) to vypadá na 1-2 týmy. Měli bychom držet palce zvláště Havlíčkově Borové, protože když místo ní půjde z I. B třídy dolů tým z jiného okresu, tak by asi sestupoval pouze 1 tým.

 Ke kladům tohoto podzimu patří výkony brankářů. Jsem rád, že jsme sehnali Honzu Šrámka, který dokázal, že je opravdu dobrým brankářem. A solidní výkony oproti minulému podzimu předváděli i Jarda Přibyl a Pavel Losenický. Celkově nám obrana až na pár výjimek fungovala dobře a nakonec jsme se 27 góly skončili na 5. místě. Ale velkým problémem bylo pro nás střílení gólů, těch jsme dali pouze 19 a dělíme se o poslední místo s Golčovým Jeníkovem ( a ten do Přibyslavi ani neodjel a v Okrouhlici hrál pouze s 8 hráči) Tato situace je opravdu tristní a přes zimu ji musíme vyřešit. Nejlepšími střelci se stali  Lukáš Souček a Jirka Štefáček, shodně s 5 góly. 

Teď bych se ještě rád zamyslel nad situací v naší soutěži. V čele jsou týmy Habrů a Ledče B. Na třetím místě je se ztrátou 3 bodů Dlouhá Ves a na čtvrtém místě se ztrátou 5 bodů Herálec. Mezi těmito 4 týmy bude na jaře největší boj o postup a myslím, že další týmy se už do tohoto boje nezapojí. Naopak tabulku s bodovým odstupem uzavírají Golčův Jeníkov a Šlapanov. Tyto týmy si to s největší pravděpodobností rozdají o sestup. Ale v oblasti ohrožení je i Dolní Město, my a Okrouhlice. Žádnou jistotu nemají ani v Nové Vsi, Šmolovech a Starém Ransku, i když myslím, že tyto zkušené týmy si to dokážou pohlídat.

Co se týká mládežnických mužstev, tak letos jsme kvůli počtu hráčů mohli žákovské týmy přihlásit pouze do okresních soutěží. Starší žáci hrají soutěž 7+1 a po podzimu jsou na 7. místě (ze 12), ale na třetí místo mají ztrátu pouze 3 bodů a vzhledem k tomu, že na jaře by měli hrát i hráči, kteří v podzimní části dávají přednost hokeji, tak myslím, že "bedna" by mohla být reálná. Mladší hráči hrají soutěž 5+1 a během podzimu z devíti utkání 8 vyhráli a na prvním místě tabulky mají náskok 2 bodů na druhé Štoky. Kdyby se jim na jaře podařilo první místo udržet a soutěž vyhrát, to by mě opravdu velmi potěšilo. Za zmínku stojí 44 gólů Jirky Tecla v 9 zápasech. Že by nám rostl po dlouhé době kvalitní střelec?

Na závěr bych rád tradičně poděkoval všem hráčům  a funkcionářům, kteří se o fotbal u nás starají a popřál jim, ať si do konce roku od fotbalu pořádně odpočinou a naberou především psychické síly do jarní části.   Fotbalu zdar !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář