Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části ročníku 2023/24 - OP

13. 11. 2023

Po sestupu z I.B třídy od nás odešli Matěj Kasal, Radim Janáček a vzhledem k tomu, že už v zimní přestávce skončili Jakub Kasal a Honza Šrámek, tak jsme do okresního přeboru nastoupili s docela oslabeným týmem. K tomu nám přibyly i další problémy se zraněními, Lukáš Kohout nenastoupil celý podzim, Milan Krejdl a Martin Klimeš jen v několika utkáních. A protože i další hráči měli z rozličných důvodů mnoho absencí, byli jsme často rádi, že nám pomohli hráči z "Béčka". Bez nich bychom to snad nebyli ani schopni odehrát. Samozřejmým důsledkem je, že kvalita potom často nebyla pro okresní přebor odpovídající. 

Přesto jsme ročník zahájili vítězstvím nad Kožlím, které ale také přijelo dost oslabené a ani náš výkon nebyl nijak skvostný. Ale to bylo na dlouhou dobu vše a pak už jen následovaly dost jednoznačné porážky (až na utkání s Dlouhou Vsí, kde jsme minimálně na zisk bodu měli). Smutným vrcholem období byla porážka s Havlíčkovou Borovou 0:7, kdy jsme první gól dostali až po půlhodině, ale potom jsme se úplně sesypali. Až na konci září nám přibyly další tři body, když jsme doma se štěstím porazili oslabené a trápící se Staré Ransko. Ale další 4 porážky nás přikovaly až na samotné dno tabulky. V posledních dvou kolech jsme hráli s podobně ohroženými týmy Šmolov a Keřkova a s oběma týmy jsme pouze remízovali. 

Nakonec je tedy výsledkem předposlední místo, dva body před posledním Starým Ranskem. Šmolovy a Keřkov mají stejně bodů jako my, ale o něco lepší skóre. Dva body před námi je Kožlí a čtyři body Věžnice. Už nyní je celkem jasné, že o sestupu se rozhodne mezi těmito týmy. Je otázka, kolik týmů bude sestupovat, jestli 2 nebo 1. Ještě 2 kola před koncem byla situace nadějná a Antonínův Důl měl v I.B třídě 0 bodů (a to by z OP asi sestupoval pouze 1 tým). Ale z posledních dvou kol získal 4 body a tak ani v tomto směru není vše jisté a pokud znatelně posílí, třeba se ještě může zachránit. Ale pro nás by bylo lepší, kdyby se mu to nepodařilo. 

Tristní je i naše skóre. Co se týká obdržených branek, tak jsme sice až třetí od konce, ale průměr přes 4 góly na zápas je dost nepěkný. Ještě horší je to se střílením gólů , v tom jsme úplně nejhorší a 1,3 gólů na zápas je velmi smutná vizitka naší ofenzívy. Nejlepším střelcem se stal Jirka Štefáček, ale z jeho 6 gólů padly 4 z penalty. Žádný jiný hráč nedal více než 2 branky.

Co se týká béčka, tak tam je situace lepší, po podzimu je na 3. místě a snad ještě více než pořadí a zisk bodů mě těší fakt, že se tam prosazují mladí hráči, na kterých snad bude v budoucnosti stát áčko.

Teď nás čeká zimní přestávka a mnoho práce, protože sestoupit nechceme a sehnat kvalitní hráče v této době není nic snadného. Vzhledem k okolnostem a nespokojenosti většiny členů se už v sobotu 6.1.2024 bude konat valná hromada a tentokrát bude volební (o rok dříve než bylo plánováno). Tak přeji, ať si členové klubu zvolí vedení, které dokáže sehnat potřebné finance a hráče k naplnění všech sportovních i společenských cílů. 

Rád bych ještě všem hráčům, trenérům a funkcionářům poděkoval a popřál ať si užijí veselé Vánoce a šťastný Nový rok.

                                                                                                                              Martin Klofáč

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář