Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2011/2012 ve III.třídě

4. 7. 2012

Když jsem hodnotil podzimní polovinu sezóny, napsal jsem ve svém hodnocení mimo jiné i tato slova: "Doufám, že hráči seberou dost morálky, aby nezanedbali zimní přípravu, která je nepopulární, ale bez fyzičky to nejde, protože většina našich fotbalistů toho kromě fyzičky nemá moc co fotbalového nabídnout. Takže přehrát soupeře fyzickou kondicí je to jediné, čím můžou mužstvu pomoct. Ale to si musí každý ve své hlavě srovnat sám."

To, co následovalo, překonalo i moje nejhorší očekávání. Za celých 8 let, co dělám v Bělé fotbal, jsem nezažil, aby se hráči na trénink takhle vyflákli. Nějaká teorie, že hrajou v zimě futsal, mi připadá dost směšná. Tam stejně většinu času odehrajou ti nejlepší a ti, kteří by potřebovali trénovat nejvíc, tak se na hřiště dostanou jen, aby se neřeklo a jakmile se jen trošku zpotí, tak už jdou zase ven. Copak takhle se dá získat fyzická kondice? To už mnohem spíš se někdo zraní, v tomto případě Milan Krejdl, důležitý článek naší obrany. Jen pro ilustraci naší fyzické kondice trochu čísel. Pokud by se hrál na jaře pouze 1. poločas, tak jsme udělali 19 bodů (místo 15) a skóre měli 13:12  (místo 24:32). Těch 19 bodů by nám na záchranu v pohodě stačilo. Takže pokud někdo pochybuje o významu fyzické kondice(nebo úrovni kondice našeho mužstva), měl by se nad řečí těchto čísel hluboce zamyslet (pokud na to má). A počítejme dále. Skóre ze druhých poločasů je 11:20. Když pomineme extrémně vydařený druhý poločas v Leštině, kdy nám do brány padlo takřka úplně všechno a domácí druhý poločas proti Tisu B, který v době, kdy jsme mu vstřelili branky už hrál v 10, tak z ostatních 11 utkání je skóre 2. poločasů 5:19. To je fakt síla,co?

Takže jsme si vlastně ten sestup sami poctivě vysloužili. Jistě, můžeme brečet, že nám nepřálo štěstí, že se nám zranily opory a nadávat na B týmy, které se v boji o záchranu posilují hráči z Áček.

Mimochodem, to je taková zvláštní situace. Například přijede nejmenovaný tým a předloží soupisku A mužstva. A když se člověk podívá na sestavy Áčka v novinách, tak zjistí, že se to shoduje tak ve 2-3 jménech. Tak si říkám, jestli by se na to nemohl občas podívat i někdo z OFS. Ale to asi není jejich zájem. Ono mimochodem to pravidlo o soupiskách je hodně benevolentní. Prostě na soupisku áčka napíšu fotbalisty, kteří vůbec nehrajou a ono už se mi podaří je propašovat na těch pár minut na hřiště nebo alespoň do zápisu. A když je nejhůř, tak zaplatím pár stovek pokuty. Kdyby se odečítaly body nebo byly jiné, tvrdší sankce, tak by si to každý pořádně rozmyslel. Ale když se nechce, tak je to horší, než když to nejde ........

Samozřejmě nebyla jen sámá negativa. Určitě jsme tím získali zkušenosti, hráči i vedení. A pokud hráči pochopí, o čem to je, tak bychom je mohli zúročit.

Teď si užijeme krátkého volna a potom nastane letní příprava, doufám, že už pod vedením nového trenéra. Apeluji na hráče : "Změňte svůj přístup a odmakejte to poctivě, jinak si o návratu zpět můžeme nechat jenom zdát". Zároveň bych chtěl poděkovat odstupujícím trenérům za spoustu práce, kterou pro tým odvedli. A nejenom jim, ale i všem ostatním lidem, kteří se na chodu klubu, práci s mládeží i organizaci utkání podílejí. A diváky prosím, aby nás neodepsali a pomohli nám i v nové sezóně.

                                                                         Fotbalu  Zdar

                                                                                                    Ing. Martin Klofáč

                                                                                              předseda VV FK Česká Bělá

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

B týmy

(duch, 4. 7. 2012 20:59)

Ta slova o B týmech jsou naprosto pravdivá, nezbývá než vyslovit naprostý SOUHLAS! Pravidla jsou k ničemu.

Re: B týmy

(miras, 7. 7. 2012 12:04)

Proč by byla pravidla k ničemu,každý kdo ma dva ma A-B,tak byto udělal i Česka Běla byto udělala,kdyby měla dva týmy,a neříkej že na,kdy jim teklo do bot.

Re: Re: B týmy

(Admin, 8. 7. 2012 23:16)

Ale jo, za stávajících pravidel a pokud by to dělali ostatní, tak asi jo, jinak bysme byli tak trošku blbý. Ale pokud by pravidla byla přísnější a víc by se to kontrolovalo, tak bysme si to asi těžko lajzli. A myslím, že ostatní zrovna tak.