Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2012-13 z pohledu předsedy FK Česká Bělá

5. 7. 2013

Po loňské sezóně, která skončila nešťastným sestupem jsme si s hráči slíbili, že se ve IV. třídě zdržíme jen 1 rok. Jsem rád, že se tento slib podařilo dodržet, protože IV. třídu považuji za nedůstojnou pro kvalitu našeho týmu. Měl jsem trochu strach z týmu Chotěboře C, ale naštěstí tento tým přistoupil k soutěži férově a nezačal se kvůli postupu posilovat hráči z vyšších mužstev. Před sezónou se vrátil trenér Petr Veselka a tento tah považuji za velmi zdařilý. Petr potvrdil, že je v dobrém slova smyslu "fotbalový fanatik" a dokázal tým semknout a motivovat k tréninku i zápasům. Z hlediska herní kvality považuji za lepší podzimní část, na jaře jsme až příliš často nastupovali nekompletní. Projevila se neúčast zraněného Luboše Sobotky, většinu jara nehráli ani Roman Zeman a Lukáš Souček. Toto oslabení samozřejmě muselo být na herním projevu týmu znát. Přesto jsme jaro celkem zvládli. Mrzí mě jen dvě domácí porážky s Vískou a Malčí, z nichž hlavně ta  s Malčí byla dost trapná. Ano lze podotknout, že v tomto utkání dosáhly absence vrcholu, ale přesto to měl tým, který nastoupil, zvládnout lépe. Ale nakonec jsme i bez započítání kontumace vylepšili 3 klubové rekordy a již 3 kola před koncem oslavili postup do III. třídy. Děkuji všem hráčům, kteří se na postupu podíleli, za jejich přístup a doufám, že jim zůstane i pro příští sezónu, budeme to potřebovat.

Příští ročník tedy budeme hrát III. třídu. Vyhlašovat v této chvíli nějaké konkrétní cíle je předčasné, uvidíme jak se podaří udržet případně doplnit stávající kádr. Ale jak říká trenér, o sestup hrát nemíníme. Příští léto budeme slavit 10 let od založení klubu a pevně doufám, že si oslavy nezkazíme špatným výsledkem.

Těší mě i úspěch týmu mladších žáků, kteří v okresním přeboru 5+1 skončili za Vískou na pěkném druhém místě. Tabulka je k nahlédnutí v rubrice Žáci. Doufali jsme, že se nám do příštího ročníku podaří postavit družstvo starších žáků, kteří by hráli OP ve velkém fotbale. Bohužel vzhledem k tomu, že někteří hráči chtějí přejít do jiných klubů  a ani ostatní kluby v okolí, které samy týmy starších žáků nebudou mít, nás nepodpořily, tento záměr nevyšel. Takže v příštím roce budeme pokračovat v přeboru 5+1. Děkuji odcházejícím žákům za dobrou reprezentaci klubu a doufám, že si většina z nich najde angažmá v některém klubu, který družstvo starších žáků bude mít.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou a aby si od fotbalu alespoň chvíli odpočinuli. Škoda, že těchto lidí není více, bylo by to vše lepší a jednodušší.

                                                          Ing. Martin Klofáč - předseda VV FK Česká Bělá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář