Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2014 - 2015

29. 6. 2015

Po loňské sezóně, která skončila poklidnou záchranou a umístěním ve středu tabulky nás postihlo několik nepříjemných věcí. Kvůli pracovnímu vytížení skončil  trenér Martin Ptáčník, brankář Zdeněk Rýdl odešel na hostování do Rozsochatce a naopak svá hostování neprodloužili nejlepší střelec David Bříza a zkušení hráči Radek Klement a Jirka Veselský. Další nepříjemností bylo, že díky reorganizaci krajského přeboru (redukce účastníků ze 16 na 14) tentokrát mohlo při nevhodné souhře okolností sestupovat poměrně dost týmů (možná až 4 nebo 5). Za trenéra se nám do začátku soutěže nepodařilo najít náhradu, tak až na poslední chvíli z nouze převzal vedení bývalý hráč Karel Dvořák. Ten  v rámci svých možností během podzimu odvedl mnoho práce, za což mu patří velký dík, bohužel respekt hráčů vůči němu výrazně chyběl. Na brankářský post přišel na hostování ze Zbýšova Vašek Kozelka, ten se však ve druhém utkání zranil a většinu podzimu nám chyběl. Naštěstí nám po dobu jeho zranění vypomohl zkušený Jarda Holcman. Jinak tým posílil po zranění Lukáš Souček (i když i ten část podzimu kvůli zdravotním problémům chyběl), navrátilec Pavel Rosický, zkušený Roman Zeman (ten však odehrál jen 4 utkání) a na konci podzimu bývalý hráč Tonda Běhounek.

Začátek vyšel nad očekávání dobře, když jsme dokázali vyhrát ve Věžnici a i ve výrazně oslabené sestavě doma remízovat s Lípou B. Potom přišel domácí výbuch s Leštinou a nedohraný zápas s Chotěboří C. V dalším kole jsme podali dobrý výkon a odvezli si body z Pohledu, které jsme však opět ztratili doma s Borovou. V opakovaném zápase s Chotěboří jsme pouze remízovali a poté jsme dokázali vyhrát v Mírovce. To však bohužel byla poslední výhra a od té dob jsme získali už jen dva body za domácí remízy se Sobíňovem a Hněvkovicemi. A výkony v některých zápasech byly opravdu špatné.

Ani zimní příprava nebyla zrovna dobrá a ač jsme odehráli poměrně dost přípravných utkání, zejména trénink fyzické kondice zaostal daleko za potřebami mužstva. Přesto se podařilo dohodnout s Martinem Ptáčníkem, který se opět zhostil funkce trenéra a mužstvo posílit o Radka Klementa (hostování z Havlíčkovy Borové), Martina Ondráčka (hostování ze Ždírce n./D.), Lukáše Bénu (hostování z Chotěboře) a na post brankáře jsme sehnali za Vaška Kozelku, který se projevil jako abnormálně prolhané hovado Pavla Losenického (hostování ze Ždírce n./D.).

Jarní část jsme zahájili bezbrankovou remízou v Lípě, která nás potěšila zejména z pohledu čistého konta, pohříchu to však bylo jediné čisté konto za celé jaro. Následující 4 utkání jsme prohráli a obzvláště druhý poločas v Havlíčkově Borové si za rámeček určitě nedáme. Největší naší bolestí bylo vstřelit branku a skóre z úvodních 5 utkání 1:11 hovoří za vše. V dalším utkání jsme po dalším nepovedeném výkonu (a nic na tom nemění ani podpis zoufalého rozhodčího Fuliera) doma získali pouze bod se slaboučkou Mírovkou B. Takže naše situace po polovině jara byla opravdu kritická. Naštěstí už v té době bylo vidět, že se situace ve vyšších soutěžích vyvíjí příznivě a že se katastrofické scénáře o počtu sestupujících nenaplní. V dalším utkání jsme hostili vedoucí Šmolovy a ty jsme (ač přijely oslabené) dokázali po povedeném výkonu porazit. V dalším utkání v Sobíňově jsme sice opět padli na střeleckou nemohoucnost, ale poté přišla série 3 vítězství, která víceméně rozhodla o naší záchraně. V předposledním utkání jsme sice prohráli ve Hněvkovicích, ale v posledním utkání jsme si doma s Věžnicí pojistili záchranu III. třídy i pro příští rok. 

Těžko v této chvíli říkat co přesně bude a nebude, ale rozhodně bych se rád vyhnul bojům o záchranu. Ale některým hráčům končí hostování, jiní by třeba zase rádi na hostování odešli, ale o tom se bude v jednat v příštích týdnech.

V této sezóně jsme měli zase po dlouhé době jak mužstvo starších tak mladších žáků. Starší žáci hráli soutěž 7+1  a skončili na solidním 3. místě ze 6 týmů. Bohužel po sezóně končí silný ročník 2000 a příští rok nejsme schopni mužstvo starších žáků postavit. Tak alespoň doufám, že se nám podaří domluvit hostování zbývajících hráčů v nějakých jiných týmech.

Mladší žáci hráli soutěž 5+1 a skončili na 6. místě z 10 týmů. V této soutěži postavíme tým i v příští sezóně.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou a aby si od fotbalu alespoň chvíli odpočinuli. Škoda, že těchto lidí není více, bylo by to vše lepší a jednodušší.

                                                   Ing. Martin Klofáč - předseda VV FK Česká Bělá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář