Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2015 - 2016

29. 6. 2016

Jak už jsem psal po podzimu, rekordní bodový zisk nám položil solidní základ pro klidné jaro. Změny v kádru oproti podzimu byly minimální, za zmínku stojí pouze návrat Martina Šumpicha po zranění (a hned se s 5 góly stal nejlepším střelcem jara) a hostování dorostence Ondřeje Bény z Chotěboře.

Do jara jsme vykročili správnou nohou, když jsme bez větších problémů vyhráli ve Věžnici. Poté sice přišla zbytečná domácí remíza s Malčí, ale tu jsme vynahradili šťastnou remízou v Sobíňově. Doma jsme dosáhli na nejvyšší vítězství v sezóně nad Šlapanovem, poté jsme utrpěli první jarní porážku v Leštině. V dalším utkání k nám přijela vedoucí Chotěboř C a proti ní jsme si po zřejmě nejlepším jarním výkonu připsali cenné vítězství a stvrdili jistotu zachování soutěže i pro další ročník. Možná i pod vlivem toho, že už není moc o co hrát nám konec sezóny nevyšel a když k tomu připočtu zranění, absence i trochu smůly, tak jsme si ve zbytku sezóny připsali už jen 4 body za domácí remízu s Pohledem a vítězství v Dolním Městě. Zbytek utkání jsme prohráli, i když většinou jen těsně, ale ona tam ta trocha srdce, která dělá ten rozdíl, většinou chyběla.

Nakonec tedy rekordy z předminulé sezóny (5. místo a 39 bodů) odolaly, obsadili jsme 6. místo a získali 37 bodů. Je to škoda, měli jsme k překonání dobře našlápnuto a závěr udělal malou kaňku na jinak dobré sezóně.

Kdyby mi konečný výsledek řekl po loňské těžké sezóně ( a obzvláště, když ještě Lukáš Souček a Jirka Zvolánek odešli na hostování), bral bych ho všema deseti. Ale s jídlem roste chuť a my měli letos na víc.

Jinak v této sezóně nám dobře fungovala obrana včetně brankáře a i když jí závěr čísla poněkud pokazil, tak jsme obsadili solidní 4. místo se 42 inkasovanými brankami (dokonce jsme byli v jednu dobu na 2, místě). Horší je to se střílením branek, ono konečné 10. místo pouze se 46 vstřelenými brankami moc lichotivé není. Střelce postrádáme, u nás byli nejlepší Martin Pátek a Mára Pleskač, kteří měli po 9 brankách, ale to je za 26 zápasů málo. Ve 3.třídě bylo 12 borců, co dali 10 a více gólů a co teprve Závorka, který dal 31 a Kunc 28. Nám od dob Lukáše Součka a Davida Břízy kanonýr, co dá 15 a více gólů za sezónu chybí a budeme ho těžko hledat.

Doufám, že se nám pro příští sezónu podaří základ mužstva udržet a rádi bychom ho s trenérem, kterým bude nadále Martin Ptáčník na 1 - 2 postech posílili. Tak uvidíme, jestli se nám to podaří. Já nerad vyhlašuji nějaké velké cíle, ale rád bych tým ještě o kousíček posunul blíž k čelu a pak už bude záležet na hráčích a i trochu na štěstí, kam až nás to dovede. Postup rozhodně není můj cíl, ale kdyby se situace po podzimu vyvrbila dobře, tak kdo ví.

Letošní ročník odehrálo i mužstvo mladších žáků 5 + 1 a tam se dost projevila absence ročníku 2003. Nakonec žáci skončili na předposledním místě, ale s nadějí, že příště už to snad bude lepší.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům, funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou. Tu bych chtěl popřát i fanouškům a poprosit je, ať nám prominou nepovedený konec sezóny.

                                                   Ing. Martin Klofáč - předseda VV FK Česká Bělá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář