Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2016 - 2017

30. 6. 2017

Do jarní části jsme vstupovali s o 6 bodů nižším základem oproti minulé sezóně. V zimní přestávce nás opustil Martin Gron (přestup do ligového dorostu Chrudimi) a na jaře v podstatě kromě dvou krátkých střídání nehrál ani stoper Pavel Rosický. Toho na stoperu nahradil po zranění se vracející Lukáš Souček a ze Ždírce nad Doubravou k nám přestoupil Jakub Tlustý.

Jaro jsme zahájili remízou ve Věžnici, kde domácí byli lepší, ale vyrovnávali až 5 minut před koncem. Další domácí utkání proti Vísce bylo kvůli nezpůsobilému terénu odloženo a na Velikonoce jsme dokázali porazit venku oslabené Dolní Město a to bylo naše první venkovní vítězství v sezóně. Poté jsme v důležitém domácím zápase porazili rezervu Havlíčkovy Borové a i přes celkem dobrý výkon jsme venku prohráli s velkým favoritem Havlíčkovým Brodem C. Poté nás čekaly 2 domácí zápasy, v prvním z nich jsme porazili druhý tým tabulky Hněvkovice. Ve druhém utkání jsme na náš výkon nenavázali a s Leštinou B pouze remízovali. Poté přišly dvě porážky, ve Šlapanově a v odloženém domácím zápase s Vískou ( i přes celkem solidní výkon). V dalším domácím zápase jsme se štěstím uhráli výhru nad poslední Malčí a tím překonali 30 bodovou hranici. V Lípě jsme prohráli gólem v poslední minutě (to jsme si za výkon a pasivitu v druhém poločase zasloužili) a nezvládli jsme ani domácí zápas s neoblíbeným soupeřem z Nové Vsi u Světlé. V předposledním zápase v Sobíňově jsme podali lepší výkon a po vítězství slavili záchranu v III. třídě i pro příští rok. A v posledním zápase jsme před domácími fanoušky v pro nás bezstarostném zápase porazili sestupující Jeřišno. 

Nakonec jsme ve velmi vyrovnané tabulce (s vyjímkou Havlíčkova Brodu C, který byl úplně jinde)  obsadili se 36 body páté místo, čímž jsme vyrovnali naše nejlepší umístění ze sezóny 2013 - 2014. Ale tehdy jsme měli o 3 body víc. Na jaře jsme tentokrát dokázali uhrát 20 bodů a tím jsme překonali o 2 body jarní rekord také ze sezóny 2013 - 2014. Dá se říct, že na jaře to bylo tak trochu na houpačce, střídali jsme dobré výkony se slabšími a je paradoxem, že několikrát jsme při nevalném výkonu body získali a po slušném výkonu naopak prohráli. Vzhledem k tomu, že tentokrát díky různým změnám postupovaly 4 týmy, tak jsme zaostali pouze 2 body za postupujícím Dolním Městem. Mám z toho trochu rozporuplné pocity. Na jednu stranu by postup do okresu nebyl špatný, na druhou stranu bychom asi museli výrazně posílit, abychom byli konkurenceschopní. Ale osobně dávám přednost postupu vybojovanému na hřišti a k tomu nám letos scházela větší vyrovnanost výkonů.

Opět nám celkem dobře fungovala obrana a brankář, sice jsme dostali 46 branek, což je o 4 více než loni, ale z toho téměř čtvrtinu (11) od Havlíčkova Brodu a takového soupeře jsme v minulé sezóně neměli. V tomto ukazateli jsme obsadili solidní 4. místo a na 1. místo (jak jinak než opět Havlíčkův Brod) jsme měli ztrátu pouze 5 branek. Jak už se v posledních sezónách stává tradicí, opět jsme na tom byli výrazně hůře v počtu vstřelených branek. Zde jsme vstřelili pouze 47 branek (o jednu více než loni) a Havlíčkův Brod jich dal 3x více. Opět jsme neměli ani jednoho desetigólového střelce (nejlepší Martin Pátek s 8 góly). Nejlepší střelec celé soutěže Roman Závorka z Nové Vsi u Světlé dal v sezóně 40 gólů, což je téměř stejně, jako všichni naši střelci dohromady.

Nechci v této chvíli říkat, jaké jsou cíle pro nadcházející sezónu, když nevím, jestli se nám všechny hráče podaří udržet, každopádně se budeme snažit kádr z co největší části udržet a eventuálně třeba ještě trochu posílit, protože třeba střelec by se nám velmi hodil. A teprve potom bude možné určit reálné cíle pro příští ročník. Já bych se každopádně rád vyhnul starostem se záchranou a hrál v horní polovině tabulky a když bude dobrá konstelace a hráči se vyhnou výkyvům, tak by to mělo vyjít, protože myslím, že mužstvo máme dobré.

V letošním roce hrálo i mužstvo mladších žáků 5+1 a vzhledem k tomu, že už nám žáci dorostli, obsadili nakonec solidní 4. místo z 9 týmů a můžu říct, že občas jsem se na ně byl podívat a jejich výkon byl opravdu dobrý. Příští rok jsme veškerou mládež od přípravky až po dorost spojili s Pohledem a Dlouhou Vsí a týmy budou hrát krajské soutěže I. třídy. Tak uvidíme, jak to bude fungovat, doufám, že nový systém bude generovat šikovné hráče, kteří postupně omladí tým mužů.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům, funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou. Tu bych chtěl popřát i fanouškům a doufám, že nám i v příštím ročníku zachovají přízeň a budou nás podporovat v domácích (a ti skalní i ve venkovních) zápasech.

                                                 Ing. Martin Klofáč - předseda VV FK Česká Bělá

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář