Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní část jsme zahájili vítězně

23. 3. 2019

Utkání se hrálo za pěkného počasí, které odpovídalo spíše polovině května než konci března. I hřiště bylo vzhledem k tomuto termínu v překvapivě dobrém stavu. My jsme nastoupili bez Martina Klimeše, Milana Krejdla a Jardy Přibyla (všichni na dovolené) a Zdeňka Bence (nemoc). Ale díky celkem širokému kádru nás i tak bylo dost.

Od začátku utkání bylo vidět, že obě mužstva hrají první zápas na přírodní trávě a terén jim dělal viditelné problémy. My jsme se snažili kombinovat, ale to nám dělalo docela problémy, Keřkov  hrál svojí klasiku, nakopávané míče dopředu na Adama Kunce. Prvních dvacet minut se hrál vyrovnaný zápas bez větších šancí. První vyloženou šanci měli hosté, ale jejich hráč v dobré příležitosti těsně minul naší bránu. Do vedení jsme šli my, když rohový kop z levé strany rozehrál Martin Šumpich a jeho centr zužitkoval nechytatelnou střelou Lukáš Souček, který tím vstřelil svůj 150. gól za náš klub. Tento gól nás nabudil a po asi 10 minutách po hezké kombinaci s Tomášem Kohoutem vstřelil Martin Šumpich křižnou střelou k vzdálenější tyči druhý gól. Tento stav jsme bez větších problémů do poločasu udrželi. 

Ve druhém poločase jsme mohli hned na začátku naše vedení navýšit, ale Marek Pleskač sám před ležícím brankářem poslal pouze slabou střelu do jeho náruče. I hosté se snažili s výsledkem něco udělat a několikrát se nebezpečně tlačili k naší brance. V jejich největší šanci nás po střele zachránila spojnice břevna a tyče. Do další velké šance se dostal Adam Kunc, ale za překonaným brankářem zachránil Martin Kolář. I my jsme mohli navýšit vedení, když po faulu na Jirku Štefáčka zahrával penaltu Luboš Sobotka, ale na brankáře Keřkova si nepřišel. Do konce zápasu už přes náznaky šancí na obou stranách další gól nepadl a tak jsme si připsali cennou výhru nad nepříjemným soupeřem.

Hodnocení vedoucího mužstva:  Nebyl to žádný krásný fotbal, ale vítězství se počítá a Keřkov nebude pro nikoho snadný soupeř. Na hráčích bylo vidět, že si moc s míčem a terénem nerozumí. Snad se to s další tréninkovou a herní praxí zlepší a uvidíme lepší utkání. Teď nás čeká dvojice utkání venku a pokud se chceme udržet na špici, je nutno i z těchto utkání přivézt co nejvíce bodů. Ale rozhodně to nebude nic snadného, tak snad hráči zaberou a ty body vybojují.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář