Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mára Pleskač 4 góly sestřelil Veselý Žďár a jsme v okresním přeboru !!!

8. 6. 2019

K utkání, ve kterém jsme potřebovali potvrdit postup do okresu jsme nastoupili bez Martina a Davida Šumpicha, Romana Hospodky, Martina Klimeše a Pavla Kociána. Hosté, kteří ještě hráli o naději na záchranu (pokud tedy budou sestupovat 3 týmy) přijeli pouze v 11 lidech a v útoku měli hodně mladé a nezkušené kluky.

Od začátku jsme se snažili hrát aktivně a i když ve středu, kde hráli nejlepší hráči hostů Petr Kubát a Jan Koten ml., byla hra celkem vyrovnaná, tak v útoku jsme byli mnohem nebezpečnější. Přesto mohli jít hráči Žďáru do vedení, ale špatně pokrytý hráč naštěstí hlavičkoval nad bránu. Poté už přišly naše velké šance. Středem hřiště důrazně prošel Tomáš Kohout, ale jeho střelu dokázal brankář vyrazit. Zanedlouho se po kombinaci dostal ke střele z levé strany Lukáš Souček, brankář míč neudržel a hlavou ho do zcela odkryté brány dorazil Marek Pleskač. O chvilku později prošel pěkně po levé straně Tomáš Kohout a jeho přihrávku pod sebe uklízel do sítě opět Mára Pleskač. Poté jsme trochu zvolnili a i hosté si vypracovali dobrou šanci, ale střelu z hranice vápna zastavila levá tyč naší branky. Do konce prvního poločasu jsme si vypracovali několik dalších dobrých šancí na pojištění náskoku, ale střela Luboše Sobotky ani příležitost Vládi Pleskače ke gólu nevedly a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Po přestávce nahradil Vláďu Pleskače Jakub Kasal a zanedlouho navýšil náš náskok, když jeho ne zcela povedený centr skončil v horním růžku branky. A za chvíli jsme opět skórovali, když zcela osamocený Marek Pleskač dostal přihrávku na středovou čáru a po sólu přes polovinu hřiště prostřelil brankáře. Tento gól nás možná až příliš uspokojil a tak se téměř vzápětí po centru trefil hlavou neobsazený Jan Koten a vstřelil první gól hostů. Ale ani to nás příliš neznervóznělo a po dalším pěkném průniku Tomáše Kohouta po tentokrát pravé straně a přihrávce vstřelil svůj čtvrtý gól Marek Pleskač. A mohl přidat i pátý gól, ale v další šanci ho vychytal brankář. Poté jsme vystřídali i další hráče a v pohodě dovedli zápas k jasnému vítězství a postupu do okresního přeboru.

Hodnocení vedoucího mužstva: Je to doma!! Všem nám spadl kámen za srdce, rozhodně jsme to nechtěli nechávat na poslední kolo do Lípy nebo spoléhat na pomoc Sobíňova (v posledním kole hraje doma se Šlapanovem). Už kolo před koncem jsme mohli oslavit postup a zároveň rekord v počtu získaných bodů i vstřelených branek. Hosté sice podali sympatický a fotbalový výkon a i to vedlo ke slušnému utkání, které se obešlo bez karet a ani faulů nebylo mnoho. Já v této chvíli nevím, kolik týmů bude sestupovat, ale pokud to budou 3, tak je škoda, že takto fotbalový tým půjde do IV. třídy. Ale v jejich případě za to může hlavně tragický podzim, kdyby se scházeli a hráli jako na jaře, tak by to měli v pohodě. Nás příští týden čeká poslední zápas, když hrajeme v sobotu v Lípě s B týmem. Přesto bych byl rád, kdybychom si zahráli pěkný fotbal bez nervů (ani domácím už o moc nejde, budou na 10. místě v každém případě) a kdyby dostali více prostoru dosud méně využití hráči.

Ještě bych se rád vrátil ke 4 gólům Máry Pleskače. Je pravda, že 3 z nich mu perfektně připravili další hráči, ale na druhou stranu osvědčil čich na góly a vždy byl tam, kde bylo třeba. Pátral jsem v dějinách a naposledy vstřelil 4 góly proti Mírovce B doma Roman Zeman 6.10.2012 (dokonce jich dal 5). Ze současného kádru dal 4 góly naposled Lukáš Souček 31.5.2011 a světe div se, opět proti Mírovce B na jejich hřišti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(Pavel Kafka, 12. 6. 2019 11:43)

Gratuluji k postupu, letos jste si to zasloužili fakt nejvíc :). Hodně štěstí v okrese...