Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novou sezónu jsme zahájili výhrou v Sobíňově

Náhoda tomu chtěla, že jsme se týden po našem jediném přípravném zápase jsme se utkali se stejným soupeřem, rozdíl byl pouze v místě zápasu a naší sestavě, která byla proti minulému týdnu podstatně kvalitnější. I když na druhé straně prohra 0:5 trochu strašila. Hrálo se za úmorného vedra a naše mužstvo bylo docela kompletní, chyběli někteří spíše střídající hráči.

I Sobíňovu oproti minulé sezóně chyběli někteří hráči a zvláště jejich ofenzíva dost utrpěla absencí Tomáše Zrzavého a Marka Ondráčka. I proto se od úvodu hrál sice ve středu pole i celkem vyrovnaný zápas, ale ve finální fázi jsme se prosazovali pouze my. První velkou šanci měl Marek Pleskač, který se po zblokované střele Jakuba Tlustého ocitl sám před brankářem, ale trefil pouze jeho nohy. Zanedlouho ho ale přihrávkou našel navrátilec David Šumpich a jeho lob skončil v brance domácích. Ještě do poločasu jsme přidali další gól, bohužel domácí asistent odmával dost nesmyslný ofsajd (který za prvé nebyl a za druhé si centr Martina Pátka do sítě srazil domácí hráč) a hlavní rozhodčí mu to sežral. Naše hráče to docela rozhodilo a před přestávkou si domácí vytvořili jakýsi tlak, ze kterého se rekrutovalo několik centrů a závarů, nikoliv však žádná vyložená šance.

I po přestávce jsme byli podstatně nebezpečnější, ale dlouho jsme nedokázali vedení navýšit. To se nám povedlo až z penalty nařízené za stažení střídajícího Petra Rakušana. Tu s přehledem proměnil Luboš Sobotka. I nadále jsme si po pěkných kombinacích vytvářeli spoustu dobrých šancí, chybělo jen lepší zakončení. Domácí hru více otevřeli a tím se nám otevíralo více prostoru. Úplný klid na naše kopačky přinesl až třetí gól, který po tečované střele z úhlu vsítil Martin Pátek. Potom jsme už zápas v pohodě dohráli a domácí moc neohrozili ani naše čisté konto.

Hodnocení vedoucího mužstva:​ Dnes jsme předvedli docela dobrý výkon, obrana fungovala spolehlivě a domácí do žádné vyložené šance nepustila. I ve středu pole byla naše kvalita patrná a Luboš Sobotka a do svého zranění Martin Šumpich domácí jasně přehrávali. Možná jen těch gólů mohlo být více. Na vyložené šance to bylo tak 10:0 pro nás. Příští týden nás čeká ještě loni přeborový Veselý Žďár a to je tak trochu neznámá, s nimi jsme ještě nikdy nehráli. V prvním kole sice porazili respekt vzbuzujícím výsledkem 9:1 Věžnici B, ale z toho bych zas tak velké závěry nedělal, protože Věžnici zároveň hrál A tým, tak kdo ví v jaké byla sestavě. Přesto jistá kvalita tam asi bude, tak bude potřeba navázat na dnešní výkon a pokusit se ještě zlepšit produktivitu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář