Jdi na obsah Jdi na menu
 


O výhře nad Vepřovou rozhodl druhý poločas

FK ČESKÁ BĚLÁ - VEPŘOVÁ 3:0

Fotbalisté České Bělé po sestupu z III. třídy zahájili sezonu v nejnižší okresní soutěži ne zcela s oblíbeným protivníkem z Vepřové, která vždy dokázala domácí tým značně potrápit. Toto tvrzení se naplňovalo i v první pětačtyřicetiminutovce. Hrál se oboustraně nepřesný a nervozní fotbal. Přesto si domácí vytvořili tři gólové příležitosti, ale ty buď vychytal gólman hostí nebo se pokusy bělských hráčů mezi tři tyče nevešly. Velké starosti měla i domácí obrana s brejkovými situacemi hráčů z Vepřové. Jenže stoperská dvojice Toma - Sobotka pracovala spolehlivě a příležitosti, které prošly řešil spolehlivě gólman Rýdl. Gólu se tak diváci dočkali až v 57. minutě, když se ze strany prosadil tvrdou střelou Sobotka - 1:0. O dvanáct minut později přidal Sobotka druhý gól a tato trefa domácí hráče uklidnila, což se projevilo i na jejich hře. Poslední trefu zápasu zaznamenal Pátek, který proměnil pokutový kop.

Hodnocení trenéra Petra Veselky: "Jsem spokojený s výsledkem ale naše hra nebyla ideální. V prvním poločase jsme se uchylovali k nakopávaným míčům, chyběla nám přesnost v rozehrávce a důraz v osobních soubojích. Prospělo nám poločasové střídání, když přišel na hřiště Hospodka a Sobotka se vytáhnul do záložní řady. Po přestávce jsme soupeře už jasně přehráli a zaslouženě vstřelili tři góly. Za výkon ve druhém poločase si zaslouží pochvalu všichni hráči a pokud bych měl vyzdvihnout jmenovitě některé hráče, tak mě potěšil výkon Josefa Tomy na stoperu, Sobotky v záloze a spolehlivý výkon podal gólman Rýdl." 

Góly: Sobotka 2, Pátek (PK). Rozhodčí: Nykl. Poločas: 0:0. Diváci: 80. FK Česká Bělá: Rýdl - Polreich, Toma, Sobotka, Harvalík (46. Hospodka) - Pátek (82. Kubát), M. Pleskač, Klement, V. Pleskač - L. Souček, J. Benc (82. Zadina).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář