Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Malčí jsme vybojovali důležité vítězství

K druhému utkání během tří dnů jsme nastoupili oslabeni o zraněné hráče Lukáše Součka a Vláďu Pleskače, k dispozici nebyli ani Vláďa Zadina a Pavel Rosický.

Hrálo se za slunečného a dosti teplého počasí a vzhledem k únavě ze čtvrtečního zápasu se to na hráčích dost podepsalo a hosté z Malče od začátku působili živějším dojmem. Ale oproti minulému zápasu jsme měli štěstí, že naše první podařená akce skončila gólem. Po akci na pravé straně hřiště se dostal míč k Markovi Pleskačovi a ten přihrál zcela volnému Martinovi Šumpichovi na levé straně a jeho prudká střela se odrazila od tyče do branky. Poté měli opět více ze hry hosté a vytvořili si několik nadějných standartních situací, ale několik hlaviček šlo mimo bránu a nebezpečnou křižnou přihrávku nebyl ani jeden ze dvou hráčů, kteří k ní měli blízko, schopen dopravit do sítě. A tak jsme trestali my, když nebezpečnou střelu stačil brankář Malče pouze vyrazit, ale z 10m ji prudkou střelou dorazil do brány nejmladší hráč Jirka Štefáček a vstřelil už svou čtvrtou jarní branku. I ve zbytku poločasu byli hostující hráči lepší, ale potvrzovali, že za jejich postavením v tabulce stojí hlavně střelecká nemohoucnost. Jejich střely a hlavičky šly většinou mimo a když už se trefili, zakročil spolehlivě Pavel Losenický. My jsme do konce prvního poločasu měli spíš jen záblesky, jinak jsme hráli docela v útlumu.

Ani po přestávce se obraz hry moc nezměnil, jenom s postupem času docházely trochu síly i hostům a jejich tlak se otupil. Přesto měli poměrně dost standartních situací, ale buď je nezahráli přesně, nebo to naši obránci nějak uskákali a když už se k nějaké nebezpečnější situaci dostali, zakročil náš brankář. Co se týče našich útočných aktivit, tak jsme toho za druhý poločas moc neukázali, alespoň já si na nějakou stoprocentní šanci vůbec nevzpomínám. Když už se zdálo, že zápas v poklidu dotáhneme k vítězství, vyrobila naše obrana nepříjemnou chybu a Luboš Sobotka vzniklou situaci hasil faulem ve vápně. K penaltě se postavil hráč Malče Hruška a nepovedenou střelou do středu branky, kterou bez problémů vyrazil Pavel Losenický dokonal střelecký zmar hostů. A tak jsme v nepříliš povedeném utkání získali tři body, které pro nás vzhledem k situaci mají cenu zlata a pravděpodobně jsme Maleč odsoudili k sestupu.

Hodnocení vedoucího mužstva:​ Docela mi spadnul kámen ze srdce, že jsme tento zápas zvládli, jinak bych si vyčítal, že jsme přistoupili na odložení zápasu s Vískou na čtvrtek a neodehráli jsme ho už ve středu. Jinak na hráčích byla hodně znát únava a byly to opravdu velké nervy. Ale dneska jsme byli my ti střelecky pohotovější a na herní projev se historie neptá. Teď je potřeba pořádně odpočinout a doufat, že se zranění hráči uzdraví. Dle mých propočtů nám k jistotě záchrany chybí tak 3 - 4 body, tak by bylo dobré je co nejdříve uhrát, třeba už za týden se vrátit s nějakými body z Lípy.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář