Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Novou Vsí jsme neudrželi dvougólové vedení

Po nevydařeném minulém utkání v Herálci jsme do zápasu s na jaře neporaženou Novou Vsí nastoupili oslabeni o zraněného Davida Břízu a studiem zaneprázdněného Marka Pleskače. A ve snaze napravit dojem z minulého týdne hráči vlétli do utkání patřičně nažhaveni. V první půlhodině jsme hosty jasně přehrávali důrazem, kombinací i pohybem. A už po necelých 5  minutách dostal od Luboše Sobotky pěknou přihrávku za obranu Martin Šumpich a sám před brankářem nezaváhal a trefil míč přesně k tyči. A zanedlouho po pěkné přihrávce Radka Klementa postupoval stejný hráč na hostující branku z pravé strany, střela se mu sice moc nevydařila, přesto pod padajícím brankářem proklouzla do sítě. I nadále jsme soupeře jasně přehrávali  a v podstatě ho nepustili do šance, která by stála za řeč. Bohužel po asi půl hodině zřejmě hráči nabyli dojmu, že nám od Nové Vsi nic nehrozí a utkání se vyhraje samo a zřetelně ubrali na pohybu. A tím dostali hosty do hry. Přesto se první poločas dohrál bez větších šancí na obou stranách a do kabin jsme šli s klidným vedením 2:0.

Ani po přestávce naši hráči svůj výkon nezlepšili, přesto čtvrt hodiny nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté dokázali dát gól. Potom jsme faulovali nedaleko za naší šestnáctkou a hostující hráč Červenka se z přímého kopu trefil nemastnou střelou k tyči a i za přispění našeho brankáře skončil míč v síti. V tu chvíli jsme znervózněli a hosté nás přitlačili. A zanedlouho se stejný hráč i s nezbytnou dávkou štěstí trefil podruhé. A veškerá naše dobrá hra v prvním poločase byla náhle vniveč. Přesto hráči nepodlehli depresi a začali hrát opět aktivní fotbal s pohybem. Po pěkném přenesení hry Jirky Zvolánka se do vápna vřítil Martin Pátek a hostující obránce ho zkosil. Bohužel nařízenou penaltu Romanovi Hospodkovi brankář pěkně vystihl. Další velkou šanci nedotáhl k úspěchu Radek Klement, když po kličce brankáři si míč předkopl tolik, že ho už nedokázal dostat do brány. A protože v dobré šanci minul i Luboš Sobotka, další gól jsme nedali. V závěru zahrozili i hosté, ale přímý kop Červenkovi vyrazil Zdeněk Rýdl. A tak zápas skončil remízou, která byla možná i celkem spravedlivá, ale přesto zamrzí, protože jsme měli na to tento zápas vyhrát.

Trenér Martin Ptáčník:  Škoda promarněného vedení, ale hráči si musí uvědomit, že je nutné bojovat celý zápas. A probuzení po vyrovnání přišlo pozdě, i když i potom šance na výhru byly. Za týden hrajeme ve Věžnici a pokud hráči budou hrát jako prvních 30 minut, tak šance na úspěch určitě bude.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář