Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezónu jsme zahájili těsným vítězstvím na horké půdě Keřkova !!

12. 8. 2018

K utkání, které se hrálo na trávníku, který připomínal svou kvalitou něco mezi stepí a pouští jsme nastoupili v silné sestavě, chyběli pouze Martin Klimeš a Honza Beránek. Domácí v loňské sezóně díky poslednímu nezvládnutému utkání těsně sestoupili z okresu, tak jsme byli zvědavi, co proti nám předvedou.

Už úvod utkání ukázal, že jen těžko lze srovnávat přípravná a soutěžní utkání. Zatímco v přípravě jsme docela s lehkostí kombinovali, tentokrát na nás dolehla tíha odpovědnosti a zpočátku jsme se nemohli dostat do zápasu. Kombinace vázla a dá se říct, že polovinu prvního poločasu byli domácí o trochu lepší. Naštěstí v jejich největší šanci po chybě naší obrany těsně minul nejnebezpečnější hráč domácích Adam Kunc. Ve druhé polovině poločasu se už aktivita překlopila na naši stranu, a do dobré šance pronikal Jakub Kasal. Na hranici vápna byl faulován a i když naši hráči tvrdili, že to bylo ve vápně (já to ze střídačky nechci posuzovat), rozhodčí nařídil pouze volný přímý kop. I nadále jsme měli více ze hry, ale domácího brankáře jsme nedokázali ani na dvakrát prostřelit. Ale další přímý kop už skončil gólem, Luboš Sobotka ho kopl velmi dobře, míč před brankářem skočil, ještě tam proběhnul Tomáš Kohout, brankář si nemohl být jistý, jestli míč netečuje a tak odkládal zákrok až bylo pozdě a míč skončil v bráně. Po zbytek poločasu jsme bez větších problémů vedení udrželi.

Druhý poločas jsme začali stejně špatně jako první a zanedlouho přišel zasloužený trest. Po zmatkách v obraně přišel zbytečný roh a ten domácí kopli velmi dobře a Adam Kunc se efektně trefil z voleje přímo pod břevno. A mohlo být ještě hůř, stejný hráč se v šestnáctce dokázal individuálně prosadit, naštěstí střela mu nesedla a Jarda Přibyl ji dokázal zlikvidovat. Potom už se opět aktivita vrátila na naši stranu a zákrok na Lukáše Součka opět zaváněl penaltou, ale rozhodčí ji nepísknul. V 73. minutě jsme šli zase do vedení, když Lukáš Souček vybojoval míč, přihrál ho Tomášovi Kohoutovi, ten si obhodil obránce a po zemi prostřelil brankáře. Poté domácí vystřídali Adama Kunce a ve zbytku utkání si už žádnou větší šanci nevypracovali. My jsme naopak mohli vedení navýšit, ale Martina Pátka ve velké šanci vychytal brankář Keřkova a bomba Jirky Štefáčka skončila pouze na břevně brány domácích. A tak jsme si odvezli velmi cenné vítězství ze specifického  hřiště, odkud se body budou asi vozit dost těžko.

Hodnocení vedoucího mužstva: Myslím, že dnešní vítězství bylo zasloužené, po většinu utkání jsme byli lepší a nakonec jsme mohli vyhrát i větším rozdílem. Pouze mě mrzí začátky obou poločasů, nevím proč je hráči prospali. Domácí byli více bojovní než fotbaloví a kromě Adama Kunce ani nijak zvlášť nebezpeční. Proto mě překvapilo, že ho poměrně brzo střídali. Pokud tam bylo zranění nebo už nemohl, tak OK, ale v opačném případě to možná trochu protaktizovali. Ale každopádně vítězství v Keřkově je velmi cenné a pokud vzpomínám, tak jejich A tým jsme venku porazili vůbec poprvé. Teď nás čekají dva domácí zápasy s nováčky postupujícími ze IV. třídy a je nutno se na tyto zápasy velmi soustředit a zisk bodů z venku potvrdit. Tak doufám, že se sejdeme v dobré sestavě a podáme ještě kvalitnější výkony.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář