Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezónu jsme zakončili vítězstvím nad Jeřišnem

24. 6. 2017

K poslednímu utkání sezóny jsme za slunečného a teplého počasí nastoupili v celkem kompletní sestavě. I když nám na rozdíl od sestupem akutně ohroženého Jeřišna zase o tolik nešlo, rozhodně jsme se s věrnými fanoušky chtěli rozloučit dobrým výkonem  a zahrát si pěkný fotbal bez tlaku nutnosti uhrát body.

Od začátku jsme byli na hřišti lepším a fotbalovějším mužstvem, Jeřišno se to snažilo dohnat bojovností. První naše vyložená šance vznikla po rohovém kopu, když pěkně hlavičkoval Lukáš Souček, ale míč za překonaným brankářem dokázal na čáře vykopnout hráč hostů. V podstatě každý náš rohový kop hrozil nebezpečím, hráči Jeřišna bránili nedůsledně a Lukáš Souček měl ještě 2 - 3 solidní šance, ale gól nedal. V další naší šanci se ocitl Kuba Tlustý, který sám postupoval po pravé straně na bránu, ale jeho střela branku minula. Stejný hráč si to vynahradil po půl hodině, kdy opět prošel po pravé straně a jeho křižná střela do horního rohu byla nechytatelná. Poté si vytvořili šanci i hosté, ale po naší chybě trefili pouze pravou tyč naší branky. Když už nebyli schopni dát gól oni, tak jsme si ho v podstatě dali sami, když nakopnutý míč od země přeskočil našeho brankáře (že by slunce do očí?) a Martin Klimeš už přes veškerou snahu nedokázal gólu zabránit. Ale už po dvou minutách nám vrátil vedení Roman Hospodka přízemní střelou z hranice vápna. A tento stav vydržel i do přestávky. 

Do druhého poločasu jsme vystřídali dva hráče a už po 2 minutách navýšil naše vedení další krásnou střelou do horního rohu branky Kuba Tlustý. Poté hostům nezbývala jiná šance než hru ještě více otevřít a nám se otevíral prostor na pěkné kombinace. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale buď jsme je nevyřešili dobře, nebo několikrát pěkně zakročil brankář Jeřišna, který vychytal střely z voleje Radka Klementa i Martina Pátka. I hosté si vytvořili několik šancí, jednou nás pěkně po střele z bezprostřední blízkosti podržel Pavel Losenický. Další střela útočníka Jeřišna se otřela o břevno naší branky. 13 minut před koncem se hosté dočkali snížení z velmi diskutabilní penalty ( já to z lavičky nemohl vidět, ale naši hráči tvrdí, že to hostující hráč jednoznačně nafilmoval). Ale šance na vyrovnání jim dlouho nevydržela, protože prakticky po rozehrání jsme házeli aut z pravé strany a míč se dostal až k Jirkovi Štefáčkovi, který na bližší tyči propasíroval míč do sítě. Poté se ještě hráči Jeřišna snažili něco s výsledkem udělat, ale už jsme je do žádné větší šance nepustili. A protože Kuba Tlustý odmítl hattrick a místo střely z dobré pozice ještě přihrával a v další šanci střídající Petr Rakušan bránu netrefil, skončil zápas naší pohodovou výhrou, která by při lepší produktivitě mohla být i vyšší.

​Hodnocení vedoucího mužstva: ​Jsem rád, že hráči přistoupili k poslednímu utkání zodpovědně a i když jsme měli v pátek rozlučku se sezónou, tak to s alkoholem zbytečně nepřehnali. Myslím, že předvedený výkon se musel divákům líbit, jen škoda, že jsme spoustu dalších šancí zahodili. Škoda i inkasovaných gólů, jeden jsme si v podstatě dali sami a druhý byl z penalty, která zřejmě ani být neměla. Ale to už je teď jedno a nakonec jsme na jaře získali 20 bodů ( dosud na jaře nejvíce 18 ) a nakonec obsadili solidní 5. místo, kterým jsme vyrovnali naše nejlepší umístění ve III. třídě ze sezóny 2013/14. Teď si trochu odpočineme, poskládáme tým na příští sezónu, trochu potrénujeme a za 6 týdnů začíná další ročník. Já ještě dám dohromady nějaká čísla a hodnocení. Tak sledujte web, myslím, že to tak do týdne všechno sesmolím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář