Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souboj s Ledčí o první místo jsme zvládli

9. 9. 2017

K utkání s favoritem soutěže jsme nastoupili ve stejné základní sestavě jako v minulém utkání, z tradičních hráčů základu chyběl pouze dovolenou trávící Martin Šumpich. Na lavičce jsme z rozličných důvodů tentokrát mnoho hráčů neměli, proto vypomohl i veterán Petr Benc. Hosté přijeli pouze v 11, protože ve stejné době hrál i jejich A tým v Pelhřimově. Přesto jejich mladé mužstvo po celý zápas dokazovalo nepopíratelnou kvalitu.

Od začátku zápasu se dá říct, že mladé a běhavé mužstvo Ledče mělo převahu. My jsme se naopak snažili hrát takticky, nikam se zbytečně nehnat a čekat na chyby soupeře. Po počátečním oťukávání, ze kterého pramenily pouze střely nepřesné nebo střely z dálky jsme udeřili my, když se na levé straně hezky uvolnil Marek Pleskač a z boku postupoval na branku. Jeho střelu z úhlu sice brankář vyrazil, ale pouze do obránce hostů a od něho se míč odrazil do brány. Potom hosté ještě přidali na tempu. Ale zároveň trochu otevřeli obranu a po pěkném pasu běžel sám na brankáře Marek Pleskač. Ten podklouznuvšímu brankáři udělal i kličku, ale zároveň se dostal i mimo střelecký úhel a ani z jeho zpětné přihrávky nic nebylo. A tak podle známé pravdy udeřilo na druhé straně, když jsme prohráli souboj ve středu pole a obránci už po rychlém pasu nedokázali hráči Ledče zabránit ve vyrovnání. Nerozhodný stav naštěstí dlouho nevydržel, když po našem důrazném napadání hosté udělali chybu a Jakub Tlustý opět převážil skóre na naši stranu. A těsně před přestávkou vyrobil chybu hostující gólman, míč mu vypíchnul Martin Klimeš a téměř z nulového úhlu vstřelil další gól.

Po přestávce jsme pokračovali v soustředěném výkonu, poctivě bránili a snažili se využít okének v obraně o vyrovnání se snažících hostů. S postupujícím časem se stupňovala únava většiny našich hráčů a fyzicky dobře připravení hosté získávali větší převahu. Po většinu druhého poločasu jsme je však do vyložených šancí díky obětavému a soustředěnému výkonu nepouštěli. My jsme si naopak několik solidních možností vytvořili, především Jakub Tlustý dělal hostující obraně problémy. Žádná z nich však rozhodující gól nepřinesla a tak si na konci zápasu hosté vypracovali dvě stoprocentní šance. Ale v první z nich gólovou střelu reflexivně na břevno vyrazil Pavel Losenický a ve druhé po naším brankářem vyražené střele minul prázdnou bránu hráč Ledče. A tak jsme vybojovali ve vyrovnaném a fyzicky velmi náročném zápase velice cenné vítězství.

​Hodnocení vedoucího mužstva:​ Dnešní výkon i výsledek mě opravdu potěšil. Je vidět, že na našem úzkém hřišti se s patřičnou dávkou nasazení, obětavosti a dodržování taktiky můžeme měřit i s podstatně fotbalovějšími týmy. Je jasné, že naše hřiště jejich hře moc nepřálo, na jaře u nich to asi bude o něčem jiném. Ale i když vedeme tabulku, je nutno zůstat oběma nohama na zemi, příští týden nás čeká derby v Havlíčkově Borové a tam to jako v každém derby nebude jednoduché a my i tam musíme jet s pokorou a stejnou obětavostí jako v dnešním zápase. Pokud si to hráči vezmou k srdci, věřím, že i tentokrát budeme schopni uhrát dobrý výsledek. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář