Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Malči jsme uhráli remízu

8. 10. 2016

Utkání v Malči se hrálo za nepříjemně chladného počasí a my jsme k němu především díky různým nachlazením odjeli oslabeni o docela velký počet hráčů. Chyběli Roman Hospodka, Pavel Rosický, Petr Rakušan, Vláďa Pleskač, Ondra Béna a Martin Šumpich. Největší problém byl, že chyběla kompletní dvojice stoperů a tak museli do obrany záložníci Luboš Sobotka a Radek Klement a dá se říct, že svoji úlohu zvládli velmi dobře.

První poločas hráli domácí z kopce, ale dá se říct, že si žádný větší tlak nevypracovali. My jsme hráli dobře v obraně a i ve středu pole jsme měli více míčů. Po necelých 20 minutách jsme mohli jít do vedení, ale dobrou střelu Luboše Sobotky z přímého kopu z levé strany zastavilo pouze břevno. Po necelé půlhodině domácí útočník zjevně fauloval Radka Klementa, který přitom upadnul. A rozhodčí zcela nepochopitelně odpískal místo faulu na něj penaltu za ruku, která vlastně ani nebyla. Už jsem od rozhodčích viděl hodně zářezů, ale tohle opravdu patří do TOP 10. To nás docela srazilo dolů a hráči se místo fotbalu spíš hádali a faulovali. Po necelých 40 minutách po našem centru z pravé strany si nakopl ve vápně domácí hráč míč do ruky a rozhodčí zřejmě kvůli pocitu kompenzace písknul penaltu, která nebyla i pro nás. A Martin Pátek ji s velkým štěstím procedil pod rukou brankáře Malče. Těsně před přestávkou po pěkné akci prošel do vápna Marek Pleskač a když byl sám před brankářem, domácí hráč ho postrčil a on upadnul. Je pravda, že tomu možná trochu přidal, ale z těch tří situací měla tato k penaltě jednoznačně nejblíž. Ale tentokrát píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Po přestávce jsme hráli z kopce a dá se říct, že v prvních 10 minutách jsme měli převahu. Postupně se hra vyrovnala a obě mužstva mohla rozhodnout zápas ve svůj prospěch. My jsme si vypracovali dvě dobré šance, ale v první dobře zakročil domácí brankář a ve druhé po pěkné akci Marka Pleskače po pravé straně zakončoval Martin Pátek pouze do tyče. I domácí měli dvě dobré šance, když šli po pravé straně sami na brankáře, ale v obou případech se zaskvěl Pavel Losenický. A tak skončil nepříliš pohledný zápas asi celkem zaslouženou remízou.

Hodnocení vedoucího mužstva:  ​Z dnešního zápasu mám poněkud smíšené pocity. Kdyby mi při absenci 5 hráčů ze širšího základu někdo nabídnul remízu, tak bych ji bral všema desíti. Ale vzhledem k situaci na hřišti a dvakrát trefené konstrukci brány jsme mohli mít  3 body. Ale nakonec je to asi docela spravedlivé. Nejslabším článkem celého zápasu byl ale rozhodčí, takhle vymyslet penalty, to jsem ještě za 12 let ve fotbalu ještě neviděl. Příští týden hrajeme doma s Lípou B a nutně potřebujeme udělat 3 body. Tak doufám, že budeme v lepší sestavě a že nás přijdou podpořit i diváci. A že bude alespoň o něco lepší počasí, dneska jsme na lavičce docela vymrzli. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář