Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Mírovce jsme zvítězit nedokázali

4. 5. 2019

Do utkání v Mírovce jsme nastoupili v docela silné sestavě, kromě dlouhodobě zraněného Romana Hospodky chyběli pouze střídající Vláďa Zadina a Michal Semerád. O něco déle dorazili Martin Klimeš a Jakub Kasal, proto nebyli v základní sestavě.

Od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec, domácí měli tým, kde bylo dost starších zkušených fotbalistů a my jsme nebyli schopni prodat svoje přednosti, hráči neměli dobrý pohyb bez míče a často nebylo komu přihrát. Domácí si vytvořili poměrně dost standartních situací, za první půli vyhráli na rohy tak asi 7:2. A po přímém kopu přišla jejich největší šance, ale hlavičku k tyči vyrazil Pavel Losenický. My jsme se ke kloudné střele dostali až tak po 20 minutách, zato šance Tomáše Kohouta byla vyložená, bohužel bránu minula. Zanedlouho pěknou přihrávku Jirky Štefáčka zužitkoval Martin Pátek, když po levé straně postupoval sám na bránu a zkušeně prostřelil brankáře ( a vstřelil svůj jubilejní 50.gól). Ale poté se náš výkon vrátil do stejných kolejí a iniciativu jsme opět přenechali domácím. Ti ale kromě několika standartek si už do poločasu žádnou velkou šanci nevypracovali.

Po začátku druhého poločasu vystřídal trenér ve snaze oživit hru oba útočníky. A po kombinaci Tomáše Kohouta se střílejícím Martinem Klimešem jsme přidali druhý gól, který ale nebyl pro ofsajd uznán. V první části druhého poločasu jsme si sice vytvořili převahu, ale díky dobře pracující domácí obraně a našim nepřesným přihrávkám jsme si zase až tak moc šancí nevypracovali. Ve zřejmě největší pěkně po pravé straně prošel Milan Krejdl, ale jeho křižná střela branku minula. Čtvrt hodiny před koncem si s levou stranou naší obrany pohrál Pavel Rázl a usměrnit jeho krásný centr do naší brány už byla hračka pro Lukáše Velfla, i když ho docela natěsno bránil Milan Krejdl, ale to už se prostě zastavit nedalo. A zanedlouho hlavičkoval po rohu Velfl těsně vedle naší tyče. Poté jsme se snažili ještě strhnout vítězství na naší stranu, ale tam už bylo hodně nervozity a nepřesností, takže už jsme si stejně žádnou větší šanci připravit nedokázali. Jen těsně před koncem ve vápně domácí faulovali Luboše Sobotku, ale rozhodčí se písknout penaltu neodvážil. Můj názor je, že se klidně písknout dala, ale podobná situace byla před týdnem proti Habrům a ani tehdy ji rozhodčí proti nám nepísknul. A protože ani domácí už žádnou větší šanci neměli, tak zápas skončil remízou, která byla asi vzhledem k průběhu spravedlivá, ale v naší situaci ji za úspěch považovat nemohu. 

Hodnocení vedoucího mužstva: Hráči by si měli uvědomit, že takhle se o postup nehraje. Pokud do hry nedají srdce, tak ani to štěstí nám nakloněno nebude. V prvním poločase to byl profesorský výkon bez nasazení a pohybu. A i když se to ve druhém poločase trochu zlepšilo, pak už nám štěstí nepřálo a byla tam potom jen hodně nervozity, což nám svazovalo nohy. Kdyby hráči odmakali i první poločas, tak mohlo být naše vedení vyšší a pak jsme to už bez nervů mohli dorazit. Tak věřím, že v příštím zápase, když v derby přivítáme doma Borovou B, hráči podají podstatně kvalitnější výkon a přidají tři povinné domácí body. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář