Jdi na obsah Jdi na menu
 


V posledním utkání podzimu jsme porazili Sobíňov

29. 10. 2016

K poslednímu utkání podzimní části jsme nastoupili oslabeni o distancovaného Pavla Rosického a Vladimíra Pleskače. Vzhledem k situaci v tabulce jsme měli nůž na krku a vítězství pro nás bylo téměř nutností.

Od začátku byl na hráčích tento tlak patrný a je nutno říct, že po většinu prvního poločasu byli zkušení hráči Sobíňova lepším mužstvem. A vytvořili si i několik šancí, když zejména důrazný Jan Hečko a ve středu hrající Marek Ondráček dělali naší obraně problémy. Naštěstí několik povedených centrů se hostům nepodařilo zakončit. Největší šance Sobíňova v prvním poločase vznikla, když na levé straně zbytečně přišel o míč stoper Luboš Sobotka a po následném centru vychytal hráče hostů Pavel Losenický, následná dorážka šla těsně vedle. My jsme v prvním poločase hrozili hlavně ze standartních situací, po rohu z pravé strany střílel Petr Rakušan kousek nad bránu. Z další standartky už jsme se gólu dočkali, přímý kop Luboše Sobotky pěkně trefil z voleje Martin Šumpich a míč prošel kolem několika hráčů až do sítě. Tento gól do šatny se ukázal jako velmi důležitý.

Po přestávce sice ještě jako první zahrozili hosté, když přímý kop i dorážku zneškodnil náš brankář. Ale zanedlouho se po souboji ve středu hřiště, po kterém hosté reklamovali faul dostal k míči opět Martin Šumpich a jeho skákavá střela z cca  30 metrů skončila u tyče branky Sobíňova. Tento gól nás uklidnil a od té doby jsme začali hosty přehrávat a na některé kombinace se bylo radost podívat. Po pěkné kombinaci a centru zprava střílel těsně vedle Martin Pátek. Ten se také dočkal svého gólu, když se po hezké akci trefil ke vzdálenější tyči. I hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale Tomáš Zrzavý střílel dvakrát těsně nad branku. A když po další akci Hečka nedokázali hosté ani natřikrát prostřelit Pavla Losenického, připsali jsme si čtvrté podzimní těsné konto. Těsně před koncem jsme po rohu mohli ještě vedení navýšit, ale hlavička úplně neobsazeného Petra Rakušana šla nad břevno. A tak jsme si připsali cenné 3 body, které pro nás vzhledem k situaci mají cenu zlata.

​Hodnocení vedoucího mužstva: ​Jsem opravdu potěšen, že se nám podařilo zakončit podzim důležitým vítězstvím. Nakonec jsme skončili se 16 body, což je z hlediska našich 5 sezón ve III. třídě přesně průměrný výsledek, 2x jsme měli víc a 2x méně bodů. Ale za celou dobu nepamatuji tak vyrovnanou soutěž. Pouze Havlíčkův Brod C a Hněvkovice ostatním odskočili, zbytek je seřazen v 8 bodech, takže máme ztrátu 4 bodů na třetího, ale zároveň jen náskok 4 bodů na poslední dvojici. Z toho vyplývá, jak důležitý bude start do jarní části, protože situace se může velmi rychle měnit, stačí jen pár povedených či nepovedených zápasů.

Ale teď je načase si po dlouhé sezóně pořádně odpočinout. A pořádně si zatrénovat a připravit se na náročnou jarní část. Já ještě tradičně připravím nějaká čísla a hodnocení podzimu a poté si odpočinu i od psaní reportů, na což se docela těším, ono to je celkem časově náročné. Tak sledujte náš web, myslím, že tak do týdne to všechno nějak sesmolím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář