Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pouťovém zápase jsme rozstříleli Libici

25. 8. 2018

V pátek před zápasem přišly po dlouhém období sucha toužebně očekávané deště a vzhledem k tomu, že naše hřiště špatně vsakuje, měl jsem obavy, jestli bude terén regulérní. Obavy se naštěstí nepotvrdily a nakonec se hrálo na docela regulérním hřišti, kde byla asi jen dvě menší podmáčená místa. Nám z různých příčin chyběli následující hráči: Martin Klimeš, Jakub Kasal, Milan Krejdl, Jarda Přibyl, Honza Beránek a Michal Semerád. Při pohledu na soupisku Libice, kde většinu  tvoří bývalí hráči Ždírce a Starého Ranska, bylo také zřejmé, že určitě nejsou v nejsilnější sestavě.

Od začátku utkání jsme měli více ze hry, ale kombinace se nám nedařila jako v minulém utkání, na hráčích byla vidět nervozita daná důležitostí pouťového utkání a poměrně velkým množstvím diváků. Přesto už v10. minutě jsme šli do vedení, když Zdeněk Pleva našel pasem za obranu Lukáše Součka a ten sám před brankářem předložil míč Tomášovi Kohoutovi, který už dával do prázdné brány. I nadále jsme měli více ze hry, ale byli to hosté, kteří mohli vyrovnat, když po naší chybě postupoval sám na bránu z levé strany jejich hráč, ale jeho střela šla těsně vedle. Ještě do přestávky jsme vedení navýšili, když se po rohu trefil hlavou Lukáš Souček. A těsně před přestávkou jsme po faulu na Marka Pleskače dostali výhodu penalty, kterou s přehledem proměnil Luboš Sobotka.

I ve druhém poločase jsme měli v první části více ze hry a po 10 minutách jsme opět navýšili vedení, když se ve skrumáži před brankou míč několikrát odrazil, až ho do ní dokázal dorazit Lukáš Souček. Potom už jsme pod vlivem náskoku ubrali a i hosté se sympaticky snažili alespoň o čestný gól. A několikrát k němu měli i docela blízko, ale tentokrát se vyznamenal Pavel Losenický, který proti svému bývalému mužstvu předvedl několik výborných zákroků . Obzvlášť tvrdá střela k tyči byla gólová, ale i tu dokázal vytěsnit na tyč. A tak se diváci dočkali i bůra, když po levé straně prošel Martin Šumpich, jeho první střelu brankář vyrazil, ale na dorážku už nestačil. A tak jsme oslavili historicky nejvyšší pouťové vítězství a přidali k němu i čisté konto.

Hodnocení vedoucího mužstva: Jsem velmi potěšen, vítězství vždy pouť vylepší, zatímco porážka ji poněkud zkazí. Dnes jsme si připsali historicky nejvyšší pouťové vítězství a upravili bilanci v těchto zápasech na 7 - 3 - 4. Ono se říká, že nám tyto utkání moc nejdou, ale to je dané hodně tím, že jsme dvakrát dostali hodně nařezáno, hned v prvním utkání se Sobíňovem 0:4 a pak ještě s Leštinou 1:6. Ale tentokrát to naštěstí bylo jiné. Po třech kolech jsme na špici tabulky, ale nesmíme podlehnout klamnému dojmu, že na nás nikdo nemá. Ty pravé prověrky nás teprve čekají a tam se projeví, jestli na to opravdu máme, nebo jsme jenom v prvních třech kolech měli slabší soupeře. Příští týden jedeme do Šlapanova a na jejich letištní ploše s několika drobnými ostrůvky trávy se nám nikdy nehrálo lehko, i když poslední dva zápasy jsme tam vyhráli. Ale bylo to těsně a i díky štěstí a dobrým výkonům brankářů. Tak snad bude sestava dobrá a i výkon podáme kvalitní a nebudeme se vracet s prázdnou. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář