Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Sobíňově jsme definitivně potvrdili záchranu ve III.třídě

17. 6. 2017

K důležitému utkání v Sobíňově jsme nastoupili v silnější sestavě než v minulém domácím zápase. Chyběli Petr Rakušan, Zdeněk Benc a distancovaný Jakub Tlustý. Hrálo se za na červen dost chladného a větrného počasí.

Na začátku se hrál dost vyrovnaný fotbal a řekl bych, že zpočátku utkání se více hrálo na půlce domácích. Ale asi po 10 minutách jsme vypadli z role a domácí nás zatlačili. Měli i několik nadějných situací a rohových kopů, ale žádná velká šance z toho nebyla. Ve druhé polovině prvního poločasu se naopak převaha vrátila na naše kopačky a prezentovaly se z toho dvě velké šance. V první Marek Pleskač v souboji byl dříve u míče než brankář, hlavičku vyhrál a dorážel do prázdné brány, ale domácí stoper ještě ve skluzu stačil míč zablokovat. Ve druhé šanci se na hranici malého vápna dostal k míči Lukáš Souček, ale promáchnul. Před přestávkou se naopak po naší chybě dostal k míči v šestnáctce útočník Zrzavý, ale na poslední chvíli mu míč upálil Martin Pátek. A stejný hráč měl před přestávkou další šanci, ale jeho hlavička šla nad břevno.

Do druhého poločasu jsme vstoupili rázně a už ve druhé minutě jsme šli do vedení, když přihrávku Radka Klementa si na hranici vápna zpracoval netradičně na postu útočníka hrající Martin Klimeš a domácí mu dali dost času, aby mohl namířit křižnou střelu přesně k levé tyči. A zanedlouho měl další dobrou šanci, ale hlavičku netrefil. Domácí se poté snažili zvýšit aktivitu, ale naše obrana tentokrát hrála jednoduše a spolehlivě a dost dlouho je do žádné velké šance nepustila. Naopak my jsme mohli vedení navýšit, ale nebezpečnou střelu Martina Šumpicha zlikvidoval domácí brankář. Necelých 10 minut před koncem jsme naše vedení navýšili, když se prosadil střelou do levého horního rohu Martin Pátek. Potom už domácí začali hrát vabank a vytvořili si několik dobrých šancí. Ale ani v největší z nich nedokázali na třikrát překonat výborně chytajícího Pavla Losenického, který první střelu vyrazil, dorážku vyrazil na tyč a druhou dorážku namířil domácí hráč nad břevno. A tak jsme vybojovali velmi důležité vítězství, které nám zajistilo záchranu III. třídě bez ohledu na další výsledky.

Hodnocení vedoucího družstva: ​Dneska musím hráče pochválit za dobře odbojovaný zápas a až na drobné vyjímky i za dodržení taktického plánu. Je dobře, že poslední zápas nemusíme hrát pod tlakem nutnosti bodového zisku, obzvlášť s přihlédnutím k faktu, že v příštím utkání nám několik hráčů bude chybět kvůli účasti na svatbě. Přesto doufám, že i s Jeřišnem k tomu hráči přistoupí stejně zodpovědně jako dnes a před domácími diváky se důstojně rozloučíme s končícím ročníkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář