Jdi na obsah Jdi na menu
 


V zápase s Lípou B jsme utrpěli vítězství

26. 5. 2018

K utkání, které se hrálo za na květen velmi teplého počasí jsme nastoupili oslabeni o Martina Šumpicha, Davida Šimka, Jirku Štefáčka, Honzu Beránka a Martina Pátka. Naopak po několika letech nastoupil Milan Krejdl a rozhodně jeho výkon byl velmi dobrý. Hosté z Lípy na tom byli ještě hůře, protože k začátku utkání nastoupili pouze s 9 hráči, zbývající 2 dorazili až v průběhu prvního poločasu.

Od začátku utkání jsme si proti oslabenému soupeři vytvořili převahu, dvakrát střílel z dobré pozice Martin Klimeš, ale bránu minul. Do další šance se dostal Luboš Sobotka, ale jeho střela zpoza šestnáctky skončila na levé tyči branky. Po čtvrthodině jsme se ujali vedení, když Martin Klimeš tentokrát nestřílel, ale našel přihrávkou Milana Krejdla a ten už neměl problém vstřelit branku. I pod dojmem toho, že hrajeme proti oslabenému soupeři, se všichni hráči snažili útočit a v naší obraně se otevírala docela velká okna. Jedno z nich využil mladý útočník hostů a vyrovnal stav utkání. Ani z toho jsme si nevzali ponaučení a zanedlouho se po podobné situaci ocitl sám před brankářem jiný hráč, ale tentokrát Pavel Losenický dokázal zakročit. V naší další šanci se po rohu ocitl Lukáš Souček, ale brankáře překonat nedokázal. Ale to nevadilo, protože po dalším rohu se už hlavou trefil nechytatelně od tyče do brány. Poté se už do konce poločasu skóre neměnilo.

Vstup do druhého poločasu se nám opět nevydařil, když hosté využili dalšího okna v obraně a náš brankář sice střelu ztlumil, ale míč se přesto dokutálel za čáru. Naštěstí nerozhodný stav vydržel jen čtvrthodinu a poté si centr na pravém křídle pěkně zapracoval Marek Pleskač a střelou k tyči nás opět poslal do vedení. Stejný hráč pak během čtvrthodiny po dalších podobných situacích zkompletoval hattrick (po třech letech, poslední dal Luboš Sobotka 23.5.2015 proti Keřkovu ) a konečně přinesl klid na naše kopačky. Potom hosté svoji hru otevřeli a my jsme mohli náš náskok navýšit. Ale střídající hráči Petr Benc a Michal Semerád (ten dokonce trefil břevno) ve svých šancích neuspěli a tak naopak snížili hráči Lípy, když jim rozhodčí po zákroku našeho brankáře písknul mírně diskutabilní penaltu. Tu sice jejich hráč proměnil, ale tím pouze kosmeticky upravil konečný výsledek. 

Hodnocení vedoucího mužstva: Dneska to byly docela zbytečné nervy. To, že hosté začali o 9 hráčích a ostatní se postupně přidávali,nám vůbec nepomohlo a v hlavách hráči tento zápas moc nezvládli. Naštěstí se nám podařilo po přestávce třemi brankami Marka Pleskače překlopit vývoj na naši stranu. Díky tomuto vítězství a remíze Nové Vsi ve Věžnici jsem se opět vrátili na druhé místo tabulky. Příští týden nás ale čeká okamžik pravdy a přímý souboj o druhé místo v neoblíbené Nové Vsi u Světlé. A tam budeme potřebovat podat o 200% lepší výkon, abychom měli šanci uspět. Tak doufám, že se nám to podaří a že i sestava bude ještě o něco silnější než dnes.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář