Jdi na obsah Jdi na menu
 


V zápasu promarněných šancí jsme s Pohledem remízovali

14. 5. 2016

Do utkání jsme nastoupili oslabeni o Luboše Sobotku a zraněného brankáře Pavla Losenického, kterého v brance nahradil hráč z pole Radek Klement. A smůla z minulého zápasu nás neopustila, když hned na začátku se zranil stoper Pavel Rosický (zlomená 3 žebra) a hned po 15 minutách musel střídat.

Hned v úvodu utkání jsme se ujali vedení, když pěkná přihrávka našla na pravé straně rozběhnutého Martina Klimeše a ten se křižnou střelou trefil přesně k tyči. Rychlý gól nám ale moc nepomohl, hráči si mysleli, že to půjde samo a zanedlouho nám hráč hostí utekl po levé straně a před bránou našel úplně volného Hejkala, který se nemýlil. Celkově náš výkon v prvním poločase nebyl nic moc a dá se říct, že i když hosté taky nehráli zrovna moc dobrý fotbal, přesto bych řekl, že byli o něco lepší. A po čtvrthodině šli do vedení, když po další nedůslednosti se trefil opět stejný hráč Hejkal. Je třeba říct, že pod gólem se podepsal i náš brankář, střela šla docela do prostředka brány a byla chytatelná. Nám  se hra moc nedařila, ale po pěkné akci Marka Pleskače po levém křídle a přihrávce před bránu se zblízka prosadil Martin Šumpich.

Po poločase jsme hru zlepšili, ale bohužel začal náš festival zahozených šancí. Hned na začátku prošel přes 2/3 hřiště Marek Pleskač, ale brankáře nepřekonal. Z dalších šancí jsme trefovali tyče a břevna (2x z přímých kopů Martin Pátek a 1x hlavou), míč se kutálel po brankové čáře, ale nikdo ho nebyl schopen dopravit do brány. A tak se osmělili i hosté a ve velké šanci jejich hráč (myslím, že opět Hejkal) bránu přestřelil. Ani toto varování nám nestačilo a nedůrazně bráněný Venc na dvakrát překonal našeho brankáře. Poté jsme se snažili vyrovnat, ale zdálo se, že nám to asi souzeno nebude. Až 5 minut před koncem vystřelil Mára Pleskač a trefil jak jinak opět tyč, ale tentokrát naštěstí stačil doběhnout a odražený míč dopravil do sítě. Přesto, že jsme měli ve druhém poločase víc šancí, mohli jsme o body přijít, naštěstí další gól dali hosté z ofsajdu. Když už se zdálo, že utkání spěje k remíze, po chybě obrany a promáchnutí brankáře Radka Klementa zírala na hostujícího Vence prázdná brána, naštěstí tentokrát pomohla tyčka nám.

Hodnocení vedoucího mužstva: Ještě, že nejsem kardiak, jinak bych dneska bez infarktu nevyvázl. Bez Pavla Losenického, Luboše Sobotky a defakto i Pavla Rosického to fakt nebylo nic jednoduchého. V prvním poločase se mi náš výkon nelíbil. Po přestávce to bylo o něco lepší, ale co jsme nedali, to je unikum. Jasně že je možné trefit tyč nebo břevno, ale tolik během jednoho zápasu? A že potom chybí důraz a hráči nedokáží míč kutálející se po čáře dostat do branky, to je špatně. Nakonec jsme za ten nedůraz málem zaplatili a ve výsledku ani nemůžeme být s remízou nespokojeni. Za týden hrajeme s týmem z popředí tabulky Keřkovem a to bude mnohem těžší uhájit domácí neporazitelnost. Doufám, že už budou k dispozici Luboš Sobotka a Pavel Losenický, Pavel Rosický určitě schopen hrát nebude. A že podáme podstatně kvalitnější výkon.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář