Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vedoucí Chotěboř C jsme doma porazili

30. 4. 2016

Utkání se hrálo za celkem příjemného počasí a nám ze základní sestavy chyběl pouze Vláďa Pleskač. To Chotěbořské C přijelo docela oslabeno, protože zároveň hrál venkovní zápas B-tým a tak někteří hráči jako Pospíšil, Janda nebo Novák nastoupili za něj. Naopak za C přijelo několik starších hráčů a 3 mladíci ročníku 2000 (paradoxně 2 z nich Běláci).

Přesto i tak byla Chotěboř silným soupeřem a od začátku se hrál vyrovnaný a dost opatrný fotbal. My jsme věděli, že nemůžeme hrát úplně  otevřený fotbal a proto jsme hráli poctivě zezadu. Bojovalo se vlastně jen mezi šestnáctkami a za prvních zhruba dvacet minut si ani jedno mužstvo nevytvořilo větší šanci. Ve 24. minutě se naše trpělivost vyplatila, když se po špatném zpracování stopera Chotěboře dostal do šance Mára Pleskač a jeho přízemní střela se s trochou štěstí odrazila od tyče do sítě. Zanedlouho jsme mohli vedení navýšit, když trestňák z poloviny hřiště našel přesně hlavu opět Marka Pleskače, ale tentokrát bohužel nezamířil z pár kroků přesně. I nadále pokračoval taktický boj bez šancí. Těsně před přestávkou jsme udělali 2 chyby na hranici šestnáctky a útočník hostů se řítil na našeho brankáře. Těsně před zakončením ho stihl zastavit Tomáš Polreich jehož zákrok zaváněl penaltou, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Po přestávce pokračoval stejně taktický a úporný boj jako v prvním poločase a opět měly navrch obrany nad útoky. A i díky bezchybným brankářům bylo jisté, že mnoho šancí ani gólů nebude. Z našich šancí tak stojí za zmínku snad jen další přímý kop z poloviny hřiště, když ve vápně chtěl hlavičkovat Radek Klement, ale hostující hráč mu to znemožnil úderem ruky do obličeje. Ale rozhodčí zřejmě v rámci kompenzace nezapískal penaltu ani na druhé straně. Ani Chotěboř si proti naší dobře pracující obraně šanci nevytvořila, i když na posledních 20 minut nastoupil do útoku hráč A-týmu Tomáš Hromádka. Poslední šanci na vyrovnání měli hosté při přímém kopu těsně za hranicí vápna, ale jejich hráč trefil pouze zeď, která asi stála blíž, než by měla.

A tak jsme si připsali cenný skalp pravděpodobného vítěze ročníku. 

Hodnocení vedoucího mužstva: Dneska hráči bezezbytku splnili taktické pokyny a většina k tomu přidali i dobré individuální výkony. Chotěboř přijela sice oslabena, ale i hráči, kteří nastoupili, ukázali, že určitě hrát fotbal umí. Po zápase si stěžovali na rozhodčího, zejména na moment okolo situace na konci prvního poločasu a na polohu zdi při přímém kopu na konci zápasu. Co se týká 1 situace, tak Tomáš Polreich sice hrál míč, ale dle jeho slov trefil i nohu útočníka a v tom případě se penalta pískat měla. Na druhou stranu by se v tom případě měla pískat i ve druhém poločase po faulu na Radka Klementa. (A to už ani nebudu vzpomínat na Bohuňkem vymyšlenou penaltu na podzim v Chotěboři). Co se týká druhého momentu, ano zeď byla blízko, jenomže k té situaci nemělo vůbec dojít, protože našemu faulu předcházel neodpískaný šlapák na Romana Hospodku. Tak si myslím, že v tomto případě nebyli hosté poškozeni vůbec.

Příští neděli v 10 hodin hrajeme derby na hřišti Havlíčkovy Borové B, tak doufám, že hráči podají stejně zodpovědný výkon a odčiní debakl z loňského jara, který jsme tam utrpěli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář