Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Chotěboře si vezeme překvapivý bod

20. 9. 2015

V utkání s vedoucím celkem, který dosud neztratil ani bod a průměr vstřelených gólů měl více jak 5 na zápas jsme nastoupili oslabeni o stopera Pavla Rosického, zraněného Martina Pátka a nemocného Martina Šumpicha. Tyto absence trenéra donutily přeskupit sestavu a tvůrce hry Luboš Sobotka musel nastoupit na nezvyklém místě stopera. Je nutno říct, že tuto roli zvládl skvěle a patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Domácí hráči nabuzení sérií vítězných utkání se do nás od začátku zakousli a my jsme se zpočátku za půlku moc nedostávali. Naše obrana ale fungovala spolehlivě a tak na naší bránu mnoho střel nešlo, některé z nich naši obránci zblokovali. Po čase domácí tlak zeslábl a i my jsme se osmělili a po naší akci Vláďa Pleskač trefil tyč, ale domácí pomezní stejně mával ofsajd ( pravděpodobně byl). Poté vzal osud utkání do ruky známý fotbalový bavič Bohuněk a pískl proti nám penaltu, kterou viděl ze všech lidí na stadionu (a pravděpodobně v celé Chotěboři) jenom on sám. I domácí kroutili hlavami. Na penaltu si náš brankář sáhl, vytlačit nad břevno ji ale nedokázal. Na konci poločasu jsme si po pěkné akci Radka Klementa vypracovali obrovskou šanci, ale Petr Rakušan branku ze 7 metrů přestřelil.

I ve druhém poločase se hrál poměrně vyrovnaný fotbal a i šancí se urodilo podobné množství na obou stranách. Za nás se po chybě obránce dostal do obrovské šance Martin Klimeš, bohužel branku těsně minul. V další šanci po centru prudce střílel Zdeněk Benc, jeho střela však místo brány trefila hlavu domácího obránce a zasadila mu dokonalý knockout. Přesto se nám podařilo vyrovnat, když z přímého kopu z těžkého úhlu z pravé strany nachytal domácího brankáře na švestkách Luboš Sobotka. Gól nám vlil energii do žil a v následujících minutách jsme byli lepším mužstvem. Do šance se dral Marek Pleskač, ale brankář Chotěboře byl u míče dřív. Přesto šli domácí znovu do vedení, když po jejich rohovém kopu nešťastně hlavičkoval Tomáš Polreich, jeho hlavičku ještě náš brankář vyrazil, ale míč pohotově hráč Chotěboře hlavou vrátil do sítě. Poté jsme se snažili vyrovnat a hru jsme více otevřeli. Mladí útočníci Chotěboře toho využili a vytvořili si velkou šanci, branku ale naštěstí netrefili. Když už se zdálo, že je o výsledku rozhodnuto, vyrobil obránce  Chotěboře hrubku a namazal míč Markovi Pleskačovi, který po kličce brankáři rozhodl o dělbě bodů.
 

Hodnocení vedoucího mužstva: Za dnešní remízu jsem opravdu velmi rád a myslím, že z hlediska průběhu hry je spravedlivá. Je pravda, že kdyby utkání pískal rozhodčí a ne fotbalokaz, mohli jsme i vyhrát. Jsem rád, že i přesto hráči dále bojovali a nakonec byli za svou bojovnost odměněni. Příští týden hrajeme doma derby s Havlíčkovou Borovou a doufám, že si hráči zachovají dobrou formu a bojovnost z předchozích zápasů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář