Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Dolního Města si vezeme první jarní výhru

15. 4. 2017

K velikonočnímu zápasu jsme odjeli bez Marka a Vládi Pleskače, přítomen opět nebyl ani Pavel Rosický a Vláďa Zadina. I domácím chybělo několik hráčů základního kádru a z nich především brankář. V bráně nastoupil hráč z pole a i ten se v polovině prvního poločasu zranil a nahradil ho ještě méně zkušený hráč, což se ukázalo jako jeden z důležitých momentů zápasu.

Jinak první poločas byl docela vyrovnaný, my i domácí jsme si vytvořili několik dobrých šancí, ale žádná z nich gólem neskončila. Z naší strany zaujala nebezpečná střela z přímého kopu Lukáše Součka, která šla těsně vedle levé tyče, nebo šance Martina Šumpicha, který postupoval po levé straně sám na brankáře, ale dobře zakončit nedokázal. Další naše šance byla po průniku Radka Klementa, ale v zakončení si tak dlouho s Lukášem Součkem dávali přednost, až nakonec ani k žádnému zakončení nedošlo. Před přestávkou se dostali do dvou velkých šancí i domácí, po sporné situaci, kdy naši reklamovali aut, se dostal do šance hráč domácích a jeho střela (nebo spíš centr?) skončila na levé tyči naší brány. Těsně před přestávkou po chybě naší obrany šel domácí hráč sám na našeho brankáře, ale dlouho váhal a Pavel Losenický mu dobře snížil střelecký úhel a jeho střelu pěkně zneškodnil. Poslední velká šance prvního poločasu patřila nám, když střelu z přímého kopu brankář vyrazil před sebe, ale z dorážky nedokázal míč přes něho dotlačit do brány Lukáš Souček.

Po přestávce jsme pokračovali v aktivitě a ve velké šanci se ocitl Lukáš Souček, ale z levé strany trefil pouze boční síť. Další naši střelu nejistý domácí brankář vyrazil pouze k Martinovi Šumpichovi, ale jeho dorážka šla mimo. Z další naší akce už uhodilo, když přímý kop Standy Harvalíka hlavičkoval Martin Pátek a jeho nepříliš povedená hlavička se snesla obloučkem pod břevno domácí brány. A za minutu bylo ještě veseleji, když Martin Pátek vystřelil ještě docela daleko před šestnáctkou a jeho přízemní střela skončila u pravé tyče domácí brány. Poté se domácí snažili ještě něco udělat a vytvořili si několik šancí. V nich se ale projevila naše větší kvalita na postu brankáře, když Pavel Losenický zlikvidoval nebezpečnou střelu Michala Mišty a několik dalších šancí Dolního Města. Přesto domácí ještě dokázali zápas zdramatizovat, když se po rohovém kopu hlavou prosadil jejich nejzkušenější a nejlepší hráč Michal Mišta. Ale naděje domácích nevydržela příliš dlouho, střelu z dálky nezkušený domácí brankář pouze vyrazil a střídající Martin Kolář přiklepl míč také střídajícímu dorostenci Jirkovi Štefáčkovi, který vstřelil svůj premiérový gól v našem mužstvu. Pak už se zápas jen víceméně dohrál.

Hodnocení vedoucího mužstva:  ​Dneska jsem spokojen s výsledkem, je to naše první vítězství na cizím hřišti v této sezóně a velmi důležité body v boji o záchranu. Tabulka je velmi vyrovnaná (kromě prvních dvou míst) a 3 body mají cenu zlata. S výkonem už tak úplně spokojen nejsem, je tam ještě hodně rezerv, ale doufám, že se to podaří vylepšit. Domácí to měli hodně složité, ono hrát před tak nejistým brankářem je složité. Ale na to se historie neptá, důležité je vítězství. Příští týden hrajeme doma s poslední Havlíčkovou Borovou B a je nutné abychom potvrdili dnešní bodový zisk. Ale bude to určitě velmi složité jako každé derby. Tak doufám, že podáme dobrý výkon a i výsledek bude pro nás příznivý. A doufám, že i počasí nám bude nakloněno a hřiště bude v ucházejícím stavu. Zároveň prosím i fanoušky, aby nás přišli podpořit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář